ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κιάνου Ριβς πήρε το μπάσο του - Έπαιξε σε συναυλία με τους Dogstar

Ο Κιάνου Ριβς παίζει μπάσο στους Dogstar
Ο Κιάνου Ριβς παίζει μπάσο στους Dogstar
AP

Ο Κιάνου Ριβς έπαιξε με το συγκρότημά του τους Dogstar για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια.

O Kιάνου Ριβς επανενώθηκε με το συγκρότημα των Dogstar ανεβαίνοντας μαζί τους στη σκηνή του BottleRock Napa Valley το περασμένο Σάββατο. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια που βλέπουμε τον διάσημο ηθοποιό να παίζει ζωντανά με το grunge συγκρότημα.

Ο Ριβς παραδέχεται ότι ένιωθε άγχος που ανέβηκε ξανά στη σκηνή μετά από τόσο καιρό, αλλά μερικές συμβουλές του ντράμερ του γκρουπ, Ρόμπερτ Μέιλχαουζ τον βοήθησαν να πάρει θάρρος. «Ήταν σούπερ θετικός. Ήταν σαν να έλεγε άκου τη μουσική, απλά να είσαι παρών στο τραγούδι και όλα θα πάρουν το δρόμο τους», ανέφερε ο ηθοποιός στο San Francisco Chronicle.

Οι Dogstar δημιουργήθηκαν το 1991, όταν οι Ριβς και Μέιλχαουζ συναντήθηκαν στο σουπερμάρκετ και έγιναν φίλοι. Εκτός από μπάσο ο ηθοποιός κάνει και δεύτερη φωνή. O Μέιλχαουζ παίζει ντραμς και τύμπανα. Στην κιθάρα και στο τραγούδι είναι ο Μπρετ Ντορμόουζ.

Το setlist της συναυλίας περιλάμβανε τραγούδια από τα δύο πρώτα άλμπουμ της μπάντας, Our Little Visionary (1996) και Happy Ending (2000). Το γκρουπ έπαιξε και ορισμένα νέα κομμάτια τα οποία θα βρίσκονται στο επερχόμενο άλμπουμ τους.

Τα μέλη του γκρουπ εξήγησαν το λόγο που επέλεξαν να επανενωθούν μετά από δύο δεκαετίες, λέγοντας ότι στην ουσία οι Dogstar ποτέ δεν διαλύθηκαν. Η ζωή απλά τους οδήγησε σε άλλους δρόμους και τους κράτησε απασχολημένους με πράγματα εκτός μουσικής. Είπαν επίσης ότι είχαν κρατήσει επαφή και περιστασιακά συναντιόντουσαν για να τζαμάρουν μαζί. Έτσι, κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι ήταν καιρός να βγάλουν ένα νέο άλμπουμ.

«Κάναμε απλά ένα διάλειμμα, ένα πραγματικά μεγάλο διάλειμμα», είπε ο Ντορμόουζ.

«Μας αρέσει να παίζουμε και να γράφουμε. Επιστρέψαμε με πολλή ενέργεια και ενθουσιασμό», πρόσθεσε ο Μέιλχαουζ…

«Μου έλειψε να παίζουμε μαζί, να γράφουμε μαζί, να κάνουμε συναυλίες μαζί. Πάντοτε μου έλειπε», δήλωσε ο Ριβς στο Billboard.

Το συγκρότημα επανενώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όπως επιβεβαιώθηκε σε λογαριασμό στο Instagram που δημιουργήθηκε πρόσφατα, και από τότε, κοινοποιούνται φωτογραφίες από τα παρασκήνια και ενημερώσεις βίντεο από την εποχή των Dogstar στο στούντιο.

«Σας ευχαριστούμε όλους για τα ευγενικά σχόλια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τέτοια ανταπόκριση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συγκροτήματος δίπλα σε μια νέα φωτογραφία. «Ειλικρινά, δεν το περιμέναμε αυτό. Μας κάνει να θέλουμε να παίξουμε ακόμα περισσότερο. Θα κυκλοφορήσουμε νέα μουσική αυτό το καλοκαίρι, ακολουθούμενη από κάποιες συναυλίες. Μόλις μάθουμε τα πάντα θα σας ενημερώσουμε αμέσως όλους. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε, αλλά να είστε σίγουροι, προχωράμε και έχουμε συγκεντρώσει μια φανταστική ομάδα που μας βοηθά», σημειώνεται.

«Θα γυρίσουμε επίσης ένα μουσικό βίντεο για να υποστηρίξουμε το πρώτο μας τραγούδι. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να ανακοινώσουμε τώρα. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τη νέα μας μουσική με όλους. Είναι η πιο ικανοποιητική και ουσιαστική συλλογή τραγουδιών που έχουμε κάνει ποτέ. Ευχαριστούμε και πάλι για την υπομονή σας. Έχουμε πραγματικά τους καλύτερους, πιο πιστούς θαυμαστές!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Κιάνου Ριβς: Η μπάντα του θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ μετά από 23 χρόνια

Μόλις μάθαμε το αγαπημένο συγκρότημα του Κιάνου Ριβς

Στο «John Wick 4» ο Κιάνου Ριβς λέει μόλις 380 λέξεις σε τρεις ώρες!