ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκολας Κέιτζ: Φαλακρός και αγνώριστος με ξυρισμένο λουκ αλά Μάικλ Τζόρνταν

O Νίκολας Κέιτζ
O Νίκολας Κέιτζ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο
AP

Ο Νίκολας Κέιτζ δηλώνει ότι το ξυρισμένο του λουκ, εμπνέεται από τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Μάρλον Μπράντο στο «Αποκάλυψη Τώρα»

Ο… φαλακρός Νίκολας Κέιτζ κυνηγάει βουβάλια στο τρέιλερ της νέας του ταινίας, Butcher's Crossing.

Στη νέα ταινία του Γκέιμπ Πόλσκι, ο Κέιτζ υποδύεται έναν εμμονικό κυνηγό τον Μίλερ, σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στα Bραχώδη Όρη του Κολοράντο γεμάτη με χιλιάδες βουβάλια. Εκεί ο Μίλερ πείθει τον Γουίλ Άντριους (Φρεντ Χέχινγκερ) έναν νεαρό που εγκατέλειψε το Χάρβαρντ, να χρηματοδοτήσει αυτό που αποδεικνύεται ότι είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τζον Έντουαρντ Γουίλιαμς που κυκλοφόρησε το 1960.

«Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης πολλά χρόνια και μετά από ένα επικά προκλητικό γύρισμα και μια παγκόσμια πρεμιέρα στο TIFF [του 2022], είμαι τόσο ενθουσιασμένος που τώρα είναι η ώρα να τη δει ο κόσμος», λέει ο Πόλσκι στο EW. «Ένα οδυνηρό ταξίδι και μια αινιγματική ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ που εξερευνά τη φύση της φιλοδοξίας - την ισχυρή και καταστροφική ενέργεια που έχει διαμορφώσει την Αμερική και τον πλανήτη μας», προσθέτει.

Ο Νίκολας Κέιτζ έχει αποκαλύψει ότι η ερμηνεία του ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από έναν συγκεκριμένο μεγάλο σταρ του ΝΒΑ. «Ο Γκέιμπ Πόλσκι ήθελε να ξυρίσω το κεφάλι γιατί σκεφτόταν τον Μάικλ Τζόρνταν» και συνεχίζει: «Ο Μάικλ Τζόρνταν στο γήπεδο, και αυτή η ανάγκη να κερδίσει. Δεν υπάρχει αυτό στον Μίλερ; Η ανάγκη να σκοράρει, να κερδίσει. Άρχισα να το σκέφτομαι».

Ο Κέιτζ παραδέχτηκε ότι το ξυρισμένο κεφάλι του μπορεί επίσης να εμπνέεται λίγο από τον Συνταγματάρχη Κουρτς του Μάρλον Μπράντο στο Αποκάλυψη Τώρα, του (θείου του) Φράνσις Φορντ Κόπολα. «Κάπως λειτουργεί. Συνενώνεται. Θα μπορούσε να είναι και τα δύο. Θα μπορούσε να είναι ο Μάικλ Τζόρνταν που συναντά τον Μάρλον Μπράντο στο Αποκάλυψη τώρα», δηλώνει.

Πάντως, και στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο όπου παρουσιάστηκε η νέα ταινία του Νίκολας Κέιτζ, «Dream Scenario», υποδύεται έναν φαλακρό χαρακτήρα.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Νίκολας Κέιτζ εσύ; Αγνώριστος και με φαλάκρα στη νέα του ταινία

Ο Νίκολας Κέιτζ μόλις μας «έκαψε»: Έχει ανάμνηση από την κοιλιά της μητέρας του

Ο Νίκολας Κέιτζ έφαγε ζωντανή κατσαρίδα για τις ανάγκες ταινίας και το μετανιώνει για μια ζωή

Νίκολας Κέιτζ: Γιατί τον χαστούκιζαν οι φαν όταν τον έβλεπαν στο δρόμο