ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά με Μάικλ Κίτον, Αλ Πατσίνο και «Kung Fu Panda»

Μάικλ Κίτον και Αλ Πατσίνο
Μάικλ Κίτον και Αλ Πατσίνο στο «Χρέος του Εκτελεστή»
Tanweer

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά από την Πέμπτη 21 Μαρτίου 

Το Χρέος του Εκτελεστή με τους Μάικλ Κίτον και Αλ Πατσίνο, οι Άποικοι και το Kung Fu Panda 4, είναι οι ταινίες που θέλουμε να δούμε στους ελληνικούς κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα. Οι λάτρεις των θρίλερ, μπορούν να απολαύσουν την Άσπιλη.

Το Χρέος του Εκτελεστή (Knox Goes Away)

Ο Μάικλ Κίτον σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία απολαυστική και αγωνιώδη ιστορία εξιλέωσης με τη στόφα φιλμ νουάρ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι: Τζέιμς Μάρσντεν, Σούζι Νακαμούρα, Τζοάνα Κούλιγκ, Ρέι ΜακΚίνον, Τζον Χουγκενάκερ, Μάρσια Γκέι Χάρντεν και ο Αλ Πατσίνο.

Όταν ένας πληρωμένος δολοφόνος (Μάικλ Κίτον) μαθαίνει ότι πάσχει από μία ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή άνοιας, αποζητά την ευκαιρία να εξιλεωθεί, σώζοντας τη ζωή του γιου του (Τζέιμς Μάρσντεν), με τον οποίο ήταν για χρόνια αποξενωμένος.

Άσπιλη (Immaculate)

Η Σίντνεϊ Σουίνι ερμηνεύει τη Σεσίλια, μια νεαρή καλόγρια, ολόψυχα αφιερωμένη στην πίστη της, η οποία δέχεται μία νέα θέση σε ένα ένδοξο μοναστήρι στην πανέμορφη ιταλική ύπαιθρο. Σύντομα όμως θα αντιληφθεί πως το νέο της σπίτι κρύβει σκοτεινά και τρομακτικά μυστικά.

Οι Άποικοι (The Settlers)

Στη Χιλή του τέλους του 19ου αιώνα, τρεις ιππείς προσλαμβάνονται από έναν πλούσιο γαιοκτήμονα για να σημειώσουν την περίμετρο της εκτεταμένης περιουσίας του. Σύντομα, όμως, αυτή η διοικητική αποστολή θα μετατραπεί σ’ ένα αιματοβαμμένο κυνήγι των ιθαγενών της περιοχής.

Το Νέο Αγόρι (The New Boy)

Το Νέο Αγόρι σε παραγωγή της Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία και πρωταγωνιστεί, είναι στον πυρήνα η ιστορία ενός παιδιού που αναγκάζεται να ζήσει σε ένα ορφανοτροφείο ώστε να μεγαλώσει σύμφωνα με τους τρόπους του λευκού κατεστημένου. Ξεχωρίζει η βαθιά πνευματικότητα του Θόρντον, που εντυπωσιάζει, καθώς το Νέο Αγόρι συναντά τον Χριστιανισμό. Ωστόσο, δεν είναι μια ισότιμη γνωριμία, καθώς ο Χριστιανισμός δεν θα τον δεχτεί ποτέ όπως είναι.

Kung Fu Panda 4

Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής (με τη φωνή του υποψήφιου για Χρυσή Σφαίρα Τζακ Μπλακ), καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης.

Αυτό προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα. Πρώτον, ο Πο κατέχει τόσες γνώσεις περί πνευματικής διδασκαλίας όσες και περί της δίαιτας της παλαιολιθικής εποχής και, δεύτερον, χρειάζεται επειγόντως να βρει και να εκπαιδεύσει έναν νέο Δράκο Πολεμιστή πριν αναλάβει τη νέα του, υψηλή θέση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσφάτως έχει θεαθεί μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων (με τη φωνή της βραβευμένης με Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις), μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό. Η μάγισσα έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων.

Οπότε, ο Πο χρειάζεται βοήθεια. Τη βρίσκει, μάλλον, στη μορφή της πονηρής, εύστροφης κλέφτρας Ζεν (με τη φωνή της βραβευμένης με Χρυσή Σφαίρα Ακουαφίνα), μίας αλεπούς κορσάκ που τον αναστατώνει πολύ, αλλά της οποίας οι δεξιότητες θα αποδειχτούν ανεκτίμητες. Στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την Κοιλάδα της Ειρήνης από τα αρπαχτικά νύχια της μάγισσας, το αστείο και αλλοπρόσαλλο δίδυμο θα πρέπει να συνεργαστεί καλά. Στην πορεία, ο Πο θα ανακαλύψει ότι οι ήρωες βρίσκονται στα πιο απρόσμενα μέρη.

Μινόρε

Μια καυτή, καλοκαιρινή νύχτα, σε μια παραλία της Ελλάδας που είναι γεμάτη κόσμο που απολαμβάνει μουσική, φαγητό και χορούς, μια ομίχλη καλύπτει την περιοχή και παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, ενώ άλλους τους παρασύρουν στην θάλασσα μετά από φρικτά όνειρα. Μια παρέα μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη που αναζητά τον αλλοπρόσαλλο Έλληνα πατέρα του, μια σερβιτόρα, έναν bodybuilder, τη γιαγιά τους, μερικούς ντόπιους εγκληματίες και έναν απέθαντο ιερέα και όλοι μαζί αντιστέκονται στους εισβολείς.



Διαβάστε επίσης

Γιορτή του ελληνικού σινεμά: Οι ελληνικές ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους με 3 ευρώ

Βοx office: Τα Όσκαρ έπεισαν τους Έλληνες θεατές να δουν το «Οπενχάιμερ»

«Kaos»: O Τζεφ Γκόλντμπλουμ είναι ο Δίας στη νέα σειρά του Netflix