ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νέο παραμύθι της Νάντιας Λιαρέλλη

Το νέο παραμύθι της Νάντιας Λιαρέλλη

Το νέο παραμύθι της Νάντιας Λιαρέλλη «Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία» είναι ένα μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους.

Παραμονή Χριστουγέννων και ο Ρίκος κι ο Ριρίκος, δύο σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια, ακολουθούν κρυφά τους γονείς τους στον επάνω κόσμο για το δωδεκαήμερο. Στο δρόμο χάνονται αλλά για καλή τους τύχη βρίσκουν ένα μικρό κοριτσάκι, τη Γλυκερία, που είναι πρόθυμη με κάθε μέσον να τους βοηθήσει να βρουν τους δικούς τους. Τι μπορεί να κάνει ένα μικρό κοριτσάκι 6 χρόνων θα το ανακαλύψουμε ξεφυλλίζοντας τις σελίδες.

"Τα παραμύθια μας αρέσουν γιατί είναι ένας κόσμος απόλυτης ελευθερίας", είπε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη κατά την παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Νάντιας Λιαρέλλη «Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Public Συντάγματος. "Αν κάτι θέλει να μας πει το παραμύθι είναι ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε με το διαφορετικό", πρόσθεσε η κα Χούκλη.

"Υπάρχει διαφορετικότητα την οποία χρησιμοποιούμε προς όφελος μας, αλλά δεν την αποδεχόμαστε", τόνισε η συγγραφέας του βιβλίου κα Λιαρέλλη, λέγοντας πως η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού Γλυκερία είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Από την μεριά της η Πρόεδρος του Make-a-Wish Ελλάδας Αναστασία Μανιά μίλησε για την αξία των παραμυθιών στη ψυχολογία των παιδιών, ενώ η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά είπε "να μαθαίνουμε εμείς οι γονείς στα παιδιά ότι το φυσιολογικό είναι το διαφορετικό",

Το σκίτσο που συνοδεύει τα κείμενα, υπογράφει ο ζωγράφος Χαρίδημος Μπιτσακάκης.

Σχετικές ειδήσεις