ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Κοτρότσου παρουσίασε το νέο της άλμπουμ 27 Mars

Η Μαρία Κοτρότσου παρουσίασε το νέο της άλμπουμ 27 Mars

Η μουσική της βραβευμένης Μαρίας Κοτρότσου ταξίδεψε...τους θεατές που παρακολούθησαν χθες (25/10/2015) στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη νέα της δουλειά με τίτλο 27 Mars.

Στη ξεχωριστή αυτή βραδιά παρόντες ήταν άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους και η σύζυγος του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η οποία συνεχάρη την Μαρία Κοτρότσου για το καινούργιο της άλμπουμ.

Στην τελευταία της δημιουργία "27 mars" έκανε και πάλι η ίδια, τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την παραγωγή και συμμετέχει στην εκτέλεση των κομματιών, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τα κομμάτια του άλμπουμ της, παντρεύουν τη μουσικότητα των κλασικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και μελωδίες.

Η μουσική της Μαρίας δημιουργεί εικόνες, κάνει τον ακροατή να συμμετέχει στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται και μας προκαλεί να βιώσουμε το έργο και να συμφιλιωθούμε με τα συναισθήματα που πηγάζουν από το όνειρο της ζωής μας.

Η Μαρία Κοτρότσου γοητευμένη με τη μουσική από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών.

Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academy of Music), όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005, παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στη συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής.

Φεύγει για το Παρίσι για να ακολουθήσει το όνειρό της. Γράφεται στην Ecole Normale de Musique de Paris, για να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική. Την ίδια χρονιά εκπαιδεύεται και στη μουσική μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναπτύσσει ένα στυλ συνδυασμού κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής, πράγμα που την κάνει την μοναδική γυναίκα στον κόσμο που ασχολείται με αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής.

Σήμερα, ζει και εργάζεται στο Παρίσι, είναι συνθέτις ηλεκτρονικής, κλασικής και New Age μουσικής, και δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το ορχηστρικό της σύνολο που αποτελείται από βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο κλαρινέτο, φλάουτο και παίζοντας η ίδια πιάνο και συνθεσάιζερ.

Το 2013 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «passion», το οποίο κέρδισε το μουσικόφιλο κοινό και τους ειδικούς από την πρώτη στιγμή και έγινε best seller.

Στη χθεσινή παράσταση που έγινε στο 'Ιδρυμα Μ. Κακογιάννη, η Μαρία Κοτρότσου έπαιξε– Πιάνο / Συνθεσάιζερ, ο Γεράσιμος Κατσίρης –Φλάουτο, η Κιάρα Κωνσταντίνου– Βιολοντσέλο, o Βασίλης Μπράτος – Μπάσο / Κλαρινέτο και η Αγγελική Ποτήρη – Βιολί.

Σχετικές ειδήσεις