SEX

Αιτίες της σεξουαλικής αποστροφής και αντιμετώπιση

Αιτίες της σεξουαλικής αποστροφής και αντιμετώπιση
pixabay.com

Γιατί ο/η σύντροφός σας δεν θέλει να κάνετε σεξ;

Αν έχετε νιώσει και εσείς σε κάποια φάση της ζωής σας ότι όχι μόνο αποφεύγετε το σεξ αλλά το αποστρέφεστε, τότε μιλάμε για μία διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας, την σεξουαλική αποστροφή, η οποία οδηγεί την γυναίκα σε στάδια απελπισίας, απόγνωσης και βαθιάς απογοήτευσης.

Τι είναι σεξουαλική αποστροφή;

Η κυρίαρχη αίσθηση είναι πως δεν μπορεί να νιώσει η γυναίκα διέγερση και να έρθει σε οποιαδήποτε μορφής σεξουαλική δραστηριότητα, νιώθοντας έντονο θυμό και οργή προς τον εαυτό της αλλά και προς τον σύντροφο. Καθώς προσπαθεί να «τεστάρει» τον εαυτό της και πολλές φορές να τον ικανοποιήσει σύντροφο, προσπαθεί να υποτάξει την αποστροφή της και να κάνει σεξ, με αποτέλεσμα να πιέζεται ακόμα περισσότερο επιδεινώνοντας την ήδη διαταραγμένη ψυχική της ισορροπία και να κατηγορεί τον σύντροφό της για την αδυναμία του να την ικανοποιήσει και να την κάνει να τον θέλει.

Αποτελέσματα σεξουαλικής αποστροφής

Αποτέλεσμα όλης αυτής της εσωτερικής συγκρουσιακής διάθεσης και δυσθυμίας είναι η εμφάνιση προβλημάτων στο ζευγάρι, προβλήματα που επηρεάζουν την επικοινωνία, τη σεξουαλική ζωή, ακόμα και τη καθημερινή του συνύπαρξη, όπου ο άνδρας αισθάνεται ο κατηγορούμενος και ανεπιθύμητος, ενώ η γυναίκα νιώθει όλη αυτή την εκρηκτική διάθεση θυμού και απελπισίας. Το τελικό αποτέλεσμα η απομάκρυνση των δύο συντρόφων, όπου ανήμποροι μπροστά στο πρόβλημα θεωρούν πως το πρόβλημα θα φύγει από μόνο του ή δεν το αγγίζουν για να μην το κάνουν χειρότερο.

Αιτίες

Σε κάποιες περιπτώσεις η σεξουαλική αποστροφή μπορεί να συνοδεύεται από έντονες τραυματικές παρελθοντικές εμπειρίες μιας γυναίκας, για παράδειγμα βιασμός, καθώς επίσης από κρίσεις πανικού και κατάθλιψη.

Σημαντικό είναι πως η σεξουαλική αποστροφή απομονώνει τη γυναίκα, την κάνει να κλείνεται στον εαυτό της, αφαιρώντας της το δικαίωμα μιας ισορροπημένης κοινωνικής ζωής και σωστής επικοινωνίας.

Αντιμετώπιση

Αν λοιπόν αυτή η γυναίκα δει ότι δεν πρόκειται για μία μικρή περίοδο που αισθάνεται έτσι, αλλά η αποστροφή της και η αδυναμία της να διεγερθεί σεξουαλικά μεγαλώνει, καλό θα είναι να επισκεφτεί έναν ειδικό σεξουαλικής υγείας, ώστε να δει πως μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα και το κυριότερο να μην βάλει σε κίνδυνο τη σχέση της.

πηγή: Mothersblog.gr