ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποια φωτογραφική μηχανή να επιλέξω;

Ποια φωτογραφική μηχανή να επιλέξω;

Η άνοιξη ήρθε δυναμικά και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. H pερίοδος καλοπέρασης και νέων εμπειριών απαιτεί και ένα βασικό αξεσουάρ. Την κατάλληλη φωτογραφική μηχανή. Πάμε να τη βρούμε.

Δεν λέμε ότι η φωτογραφική μηχανή κάνει τον φωτογράφο, αλλά σίγουρα ανάλογα τις επιθυμίες σου και το lifestyle σου υπάρχουν διαφορετικές επιλογές που εξυπηρετούν καλύτερα. Αν έχεις παιδευτεί ανάμεσα στις επιλογές dslr, mirrorless και compact, αν προτιμάς μια πιο αναλογική φωτογραφία και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις εμείς είμαστε εδώ. Σου έχουμε ένα μικρό οδηγό αγοράς ανάλογα με τη χρήση που θες να κάνεις.

  1. Fujifilm Instax Mini 11

Ξεκινάμε λίγο... αιρετικά. Αν είσαι από τα άτομα που θέλουν η φωτογραφία να είναι «αντικείμενο» και όχι αρχείο, αν εκτιμάς τη μοναδικότητα και το παιχνίδι, τότε οι φωτογραφίες insta είναι για σένα. Ειδικά φιλμ με φωτοχημικό χαρτί βγάζουν αναλογικές φωτογραφίες που εμφανίζονται στη στιγμή! Με αυτό τον τρόπο κάθε φωτογραφία υπάρχει σαν μοναδικό αντικείμενο.

Η Instax Mini 11 της Fujifilm είναι μια μικρή ελαφριά μηχανή, βγαίνει σε διάφορα χρώματα και μπορείς να την έχεις συνέχεια μαζί σου για μοναδικές λήψεις. Έχει λειτουργία Selfie για να τραβήξεις καθαρές κοντινές φωτογραφίες, κάθε φορά, από απόσταση 30 έως 50 εκατοστών. Το φλας υψηλής απόδοσης υπολογίζει αυτόματα την φωτεινότητα και ρυθμίζει την ταχύτητα κλείστρου ανάλογα. Είναι μια μηχανή που θα σε κερδίσει και θα γίνει το αγαπημένο σου αξεσουάρ!

  1. Polaroid Go White Instant Camera

Παραμένοντας στις insta λήψεις μια πρόταση throwback. Η θρυλική polaroid, η εταιρεία που είναι συνώνυμη με τις Insta λήψεις έχει επανέλθει δυναμικά! Η Polaroid Go είναι μια μικροσκοπική στιγμιαία κάμερα και μπορείς να έχεις αμέσως τις καλύτερες αναμνήσεις σου εκτυπωμένες χάρη στη μοναδική τεχνολογία και ποιότητα της Polaroid. Με σχεδιασμό που παραπέμπει στο παρελθόν αλλά νέες τεχνολογίες είναι μια μικρή κάμερα για να απαθανατίσεις τις μεγάλες ιδέες σου. Πέρα από τα εξαιρετικά selfies η λειτουργία διπλής έκθεσης σου επιτρέπει να φτιάξεις τα δικά σου δραματικά εφέ και να εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις υπέροχες δημιουργίες σου.

  1. Rollei Sportsline 60 Plus

Αφήνουμε την αναλογική φωτογραφία και περνάμε στα ψηφιακά, συγκεκριμένα σε μια ειδική κατηγορία: τις αδιάβροχες. Για σένα που δεν ξεκολλάς από το νερό και θες η μηχανή σου να είναι εκεί για τέλειες υδάτινες εικόνες. Η Sportsline 60 Plus της Rollei είναι μια αδιάβροχη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για βάθη καταδύσεων σε βάθος έως και 5 μέτρων, με μεγάλη οθόνη και εύκολο μενού που δεν θα σε απογοητεύσει. Με αισθητήρα 21ΜΡ μπορείς να τραβήξεις όμορφες ποιοτικές ψηφιακές φωτογραφίες, ενώ διαθέτει και 21 Scene Modes, βελτιστοποιώντας τις ρυθμίσεις για το ηλιοβασίλεμα, τις ασπρόμαυρες πόζες κλπ. Φυσικα τραβάει και βίντεο Full HD 1080p και ψηφιακό ζουμ 8x για τέλεια αποτελέσματα.

  1. Turbo-X Digital Camera Pocket

Μια φωτογραφική μηχανή που είναι σχεδιασμένη να σε συντροφεύει πάντα και παντού! Κυριολεκτικά είναι μια μηχανή τσέπης που παρά το μικρό μέγεθος είναι γεμάτη τεχνολογίες. Η Turbo-X Digital Camera Pocket ενσωματώνει αισθητήρα 1/4” CMOS με δυνατότητα λήψης στα 5MP, 8MP, 12MP, 18MP και 24MΡ, διαθέτει οπτικό ζουμ 3x, εστίαση macro από 10cm, Λειτουργίες Σκηνής (Scene Modes) για αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις και εγγραφή βίντεο FHD 1080p.

Με την κομψή και ελαφριά Turbo-X Digital Camera Pocket η δημιουργικότητα θα είναι πάντοτε στο… τσεπάκι σου!

  1. Canon DSLR 2000D 18-55mm DC

Για σένα όμως που ζητάς παραπάνω από τη φωτογραφία και θες να έχεις τον έλεγχο αλλά ακόμα δεν έχεις τις φωτογραφικές γνώσεις που θα ήθελες, η Canon έχει την DSLR που χρειάζεσαι.

Μια ευέλικτη φωτογραφική μηχανή για να μπεις στον θαυμάσιο κόσμο της προηγμένης φωτογραφίας DSLR, χωρίς να έχεις τις γνώσεις του επαγγελματία. Η EOS 2000D θα σε ακολουθήσει πιστά παντού, καταγράφοντας με την ίδια ευκολία σκηνές με έντονη κίνηση, στατικά θέματα και σε κάθε περιβάλλον φωτισμού. Χάρη στο μικρό της βάρος και την εργονομική της σχεδίαση, ούτε θα καταλάβεις ότι την κουβαλάς μαζί σου.

Πρόκειται για έτοιμο κιτ από σώμα με φακό. Με υψηλή ανάλυση 24.1MP θα μπορέσεις να καταγράψεις κάθε λεπτομέρεια και να τυπώσεις σε μεγάλο μέγεθος τις φωτογραφίες σου. Με τον προηγμένο επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4+, τα 9 σημεία εστίασης και τη δυνατότητα για συνεχόμενη λήψη 3 καρέ/sec δεν θα χάσεις ποτέ το θέμα σου. Τέλος, σου επιτρέπει να καταγράφεις και βίντεο εξαιρετικής ποιότητας Full HD για το προσωπικό σου κανάλι vlogging. Αν θες να πας τη φωτογραφία σου πιο μπροστά είναι η μηχανή για σένα.

Καλές λήψεις!