ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εφαρμογές παραποίησης φωτογραφιών: Όταν η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης εγκυμονεί κινδύνους

Εφαρμογές παραποίησης φωτογραφιών: Όταν η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης εγκυμονεί κινδύνους

Μετά το περιστατικό στη Ναύπακτο με τη διακίνηση ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας εξηγεί πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση σε αυτές τις επικίνδυνες εφαρμογές

Σάλος στην Ναύπακτο με την υπόθεση που έχει ήρθε στο προσκήνιο με μαθητές σχολείου να διακινούν εντός σχολικού χώρου ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες.

Η Στέλλα Τσιτούλα, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA για τις παραποιήσεις σε φωτογραφιών από ανήλικους, εξηγώντας πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση από παιδιά σε αυτές τις εφαρμογές.

«Υπάρχουν πολλές τέτοιες δωρεάν εφαρμογές στο διαδίκτυο και μπορεί να τις κατεβάσει ο οποιοσδήποτε. Οι εφαρμογές αυτές κινούνται με τη λογική της τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να γίνει και με φωτογραφία και με βίντεο. Ένα παιδί μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή όποιο κινητό και να έχει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Τσιτούλα.

Μάλιστα η ειδικό εξήγησε ότι οι γονείς πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί και να φιλτράρουν τις εφαρμογές και τις λήψεις που κάνουν τα παιδιά στα κινητά τους.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος αποθηκεύει τις φωτογραφίες μας από τα social media. Αν κάποιος πέσει θύμα τέτοιων εφαρμογών πρέπει να απευθυνθεί αμέσως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο Αστυνομικό Τμήμα», τόνισε.