ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιο app χρησιμοποιούν περισσότερο για επικοινωνία οι Έλληνες

Ποιο app χρησιμοποιούν περισσότερο για επικοινωνία οι Έλληνες

WhatsApp, Facebook Messenger, Viber και Skype είναι εφαρμογές που έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστές μεταξύ των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, τις οποίες και χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με άλλους χρήστες εντός και εκτός Ελλάδας. Ποια είναι, όμως, η πιο δημοφιλής;

Του Δημήτρη Μαλλά

Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας Web ID της Focus Bari, που αφορούν το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Οκτώβριος 2015, η διαδικτυακή υπηρεσία επικοινωνίας στην οποία έχουν λογαριασμό περισσότεροι Έλληνες είναι το Skype με το ποσοστό να φθάνει στο 26,6%. Σημειωτέον πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πολίτες ηλικίας 13-74 ετών στις αστικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας κατά κύριο λόγο.

Δεύτερο σε δημοτικότητα είναι το Viber με 21,5% και ακολουθεί το Facebook Messenger με 16,9%, ενώ το WhatsApp είναι μόλις στο 6%.

Tα αποτελέσματα αυτά αποτελούν μία μικρή έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο εξωτερικό το WhatsApp είναι με μεγάλη διαφορά ο «ηγέτης» στη συγκεκριμένη αγορά και έχει τους περισσότερους χρήστες. Όμως, το Skype χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια πολλοί Έλληνες για να κάνουν video κλήσεις με φίλους και συγγενείς που βρίσκονται εκτός Ελλάδος, ενώ το Viber έγινε γνωστό στη χώρα μας πριν το WhatsApp με αποτέλεσμα πολλοί να το έχουν πλέον συνηθίσει και να μην ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να «μετακινηθούν» ή να προσθέσουν και το WhatsApp.

Σχετικές ειδήσεις