ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μεγάλη ανατροπή: Χάθηκε ακόμα μια (μεγάλη) ασυμβατότητα μεταξύ Apple και Microsoft

Η μεγάλη ανατροπή: Χάθηκε ακόμα μια (μεγάλη) ασυμβατότητα μεταξύ Apple και Microsoft
Pixabay

Οι εποχές που η Apple και η Microsoft ήταν ορκισμένοι εχθροί φαίνεται πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι παλιοί χρήστες θυμόνται καλά τις εποχές που οι δομές των δύο συστημάτων ήταν τόσο διαφορετικές όπου δεν συζητούσες καν το ενδεχόμενο μετάβασης από το ένα στο άλλο μιας και ήταν άλλος κόσμος!

Η διαφοροποίηση αυτή μάλιστα είχε γίνει και αιτία πολέμου ακόμα και μεταξύ των επαγγελματιών που ορκίζονταν στο ένα ή το άλλο λειτουργικό, ενώ προγράμματα δεν αναπτύσσονταν και για τα δύο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων το Office της Microsoft. Πέρασαν πολλά χρόνια ώστε να βγουν κάποιες εκδόσεις για Mac και μόνο όταν κατάλαβαν ότι θα έχαναν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Ακόμα και τότε όμως τα προγράμματα ήταν διαφορετικά (και στην εμφάνιση) ενώ οι παραδοσιακοί χρήστες των Mac δεν τα εμπιστεύονταν.

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να έρθουν πιο κοντά. Η Apple υιοθέτησε hardware το οποίο χρησιμοποιούταν μέχρι τότε μόνο στα pc αλλάζοντας εν μέρη την εικόνα της και προκαλώντας αντιδράσεις. Η Microsoft πάλι άρχισε να επενδύει περισσότερο στις εκδόσεις για Mac.

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως στην Apple άνοιξαν την αγκαλιά τους και καλωσόρισαν στο Mac App Store το Microsoft Office!

Έτσι αν είστε χρήστες Mac την επόμενη φορά που θα μπείτε στο «κατάστημα» αναζητήστε το Microsoft Office. Αυτή τη φορά θα σας βγάλει αποτέλεσμα και σε εκδόσεις για iPhones και iPads. Θα βρείτε και το Visual Studio coding tools!

Μέσω του «καταστήματος» θα λαμβάνετε και όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις για τις εφαρμογές αυτές αυτόματα αλλά θα μπορείτε να αγοράσετε και συνδρομή χωρίς να χρειαστεί να μεταβείτε αλλού.

Οι δύο εταιρείες προς το παρόν κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σε ότι αφορά την μεταξύ τους οικονομική συμφωνία ενώ δεν έγινε καν γνωστό αν η Microsoft θα πληρώσει το 30% που κανονικά χρεώνει η Apple για το Mac App store.

Δείτε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχετικές ειδήσεις