ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι πιο «πράσινες» πόλεις του κόσμου!

Οι πιο «πράσινες» πόλεις του κόσμου!

Πράσινες δεν λογίζονται οι πόλεις που έχουν περισσότερο... πράσινο, αλλά εκείνες που έχουν υιοθετήσει όλες εκείνες τις δράσεις και έχει φτιάξει τις υποδομές της με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον και να έχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ρέικαβικ, Ισλανδία

9DD78C20EC1496D18F7FB0D9C67C


Ήδη η πρωτεύουσα χρησιμοποιεί γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες της, ενώ δοκιμάζει λεωφορεία που κινούνται με υδρογόνο.

Κοπεγχάγη, Δανία

main


Η Κοπεγχάγη περιλαμβάνει το πρόγραμμα για πράσινες ταράτσες στο οποίο ολόκληροι κήποι φυτεύονται στην οροφή κτηρίων, βελτιώνοντας τόσο το κλίμα της περιοχής όσο και τη μόνωση τους.

Μάλμε, Σουηδία

222


Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας έχει «νησίδες» περιβαλλοντικής πρωτοπορίας. Γειτονιές όπως το παλιό ναυπηγείο χρησιμοποιούν κατά 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αξιοποιούν τα οργανικά απόβλητα.

Μελβούρνη, Αυστραλία

melbourne-australia


Έχει βάλει στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2020 και έχει υιοθετήσει πλήρως τις οδηγίες των «Αρχών της Μελβούρνης» του ΟΗΕ, οι οποίες προβλέπουν μια μεγάλη λίστα δράσεων και υποδομών στον οικολογικό και τον οικονομικό τομέα με στόχο, μεταξύ άλλων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση του οικοσυστήματος, την προώθηση των ΑΠΕ και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας προς αυτούς τους σκοπούς.

Βαρκελώνη, Ισπανία

barcelona10


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1992 μεταμόρφωσαν τη Βαρκελώνη με πολλούς τρόπους, ένας από τους οποίους ήταν το οικολογικό της πρόσωπο. Οι εγκαταστάσεις άλλαξαν τις πρώην υποβαθμισμένες περιοχές σε τόπους όπου σήμερα χτυπά η καρδιά της πόλης. Οι συγκοινωνίες αναβαθμίστηκαν επίσης, στόχος είναι ως το 2020 το 90% του πληθυσμού της χώρας να έχει πρόσβαση σε σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, για να μειώσουν οι κάτοικοι τη χρήση αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Τρομακτικό: Οι 10 πόλεις φαντάσματα!