TRAVEL

Τα σύγχρονα «Σόδομα» - Αυτή ήταν η χειρότερη πόλη του πλανήτη

Τα σύγχρονα «Σόδομα» - Αυτή ήταν η χειρότερη πόλη του πλανήτη

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα στοιχεία και αποφάνθηκαν!

Μπορεί η Τζαμάικα να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένας επίγειος παράδεισος με καταγάλανα νερά και εξωτική ομορφιά ωστόσο πριν από 400 χρόνια ήταν το τελευταίο μέρος πάνω στον πλανήτη που θα ήθελε να βρεθεί κάποιος.

Ο λόγος; Το Port Royal του 17ου αιώνα ανακηρύχθηκε ως «η χειρότερη πόλη πάνω στη Γη», καθώς κατοικούσαν εκεί μόνο πειρατές, δολοφόνοι, απατεώνες και πόρνες!

Οι ιστορικοί έφτασαν στην απόφασή τους με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα. Και αν νομίζετε πως μόνο οι δολοφόνοι και οι πειρατές ήταν το πρόβλημα, τότε κάνετε μεγάλο λάθος.

Στο Port Royal ήταν στημένο το μεγαλύτερο σκλαβοπάζαρο στην ιστορία της ανθρωπότητας καθώς οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες είχαν στήσει μια τεράστια επιχείρηση με τους αυτόχθονες της «Νέας Γης».

Ήταν τόσο μεγάλη η παραβατικότητα στο Port Royal που ένα στα τέσσερα σπίτια ήταν... οίκος ανοχής!

Ένας ισχυρός σεισμός το 1692 έφερε την μερική καταστροφή ενώ το τσουνάμι που ακολούθησε λίγο αργότερα έκανε τεράστια ζημιά, την οποία αποτελείωσε μια πυρκαγιά το 1703, κάνοντας στάχτη όλη την πόλη.

Σήμερα, η πλειονότητα της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό και βγαίνει στην επιφάνεια ανά μερικούς μήνες για λίγα λεπτά...

Δείτε στην παρακάτω gallery εικόνες από τα «σύγχρονα Σόδομα»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Μην καταναλώσετε αυτό το μέλι