TRAVEL

Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείς (vids)

Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείς (vids)

Solo travelling:  Αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του μέχρι στιγμής, η οποία έχει καταφέρει να αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έρευνες έδειξαν πως η γενιά των millennial είναι εκείνη που επιλέγει σε μεγαλύτερο ποσοστό τα «μοναχικά» ταξίδια. Ωστόσο, φαίνεται πως με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότεροι είναι οι ταξιδιώτες που τολμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους ολομόναχοι.

Το γεγονός αυτό έχει κινήσει -δίχως άδικο- το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, η οποία προσπαθεί ικανοποιήσει τις ανάγκες των «μοναχικών» ταξιδιωτών ανά τον κόσμο, προσφέροντάς τους εξατομικευμένα πακέτα διακοπών και εμπειριών.

Τα καλά νέα είναι πως εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να οργανώσουν άμεσα το επόμενο solo ταξίδι τους εντός Ευρώπης με σκοπό να γνωρίσουν το άλλο τους μισό ή να διασκεδάσουν, μπορούν να μάθουν τώρα πού αξίζει να ταξιδέψουν. Και αυτό διότι η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 50 κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για sinlge ταξιδιώτες.

Για να καταλήξει στις συγκεκριμένες πόλεις, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία στράφηκε, μεταξύ άλλων, στην τεχνολογία. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε στοιχεία από γνωστές εφαρμογές για ραντεβού που χρησιμοποιούνται ευρέως εντός της Ευρώπης. Τα στοιχεία που έλαβε από τα dating apps αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα. Το ίδιο και η γνώμη των κατοίκων διάφορων ευρωπαϊκών αστικών κέντρων.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις πόλεις για single διακοπές που καταλαμβάνουν τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας και τις παρουσιάζουμε, ξεκινώντας από την τελευταία και φτάνοντας στην πρώτη και κορυφαία επιλογή για το 2019. Είτε επιλέξετε να οργανώσετε ένα solo ταξίδι σε αυτές είτε να τις επισκεφτείτε μαζί με άλλους sinlge ταξιδιώτες, σύμφωνα με τη Eurostat, δεν θα απογοητευτείτε.

10. Λίμερικ, Ιρλανδία

Με το Λίμερικ να εμφανίζεται δεύτερο σε ό,τι αφορά στη χρήση του Tinder στον κόσμο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πρωτεύουσα της ομώνυμης κομητείας της επαρχίας Μύνστερ της Ιρλανδίας, συνιστά μία ιδανική επιλογή για single διακοπές, όποια εποχή του χρόνου και αν προτιμήσετε να την επισκεφτείτε. Τα μεσαιωνικά κάστρα της περιοχής και ο ποταμός Σάνον -στις όχθες του οποίου είναι χτισμένο το Λίμερικ- θα σας γοητεύσουν. Το ίδιο ενδεχομένως και οι κάτοικοί του.

9. Ταλίν, Εσθονία

Στην ένατη θέση της λίστας της Eurostat βρίσκεται το Ταλίν, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας. Η πόλη μπορεί να μην διαθέτει πολλά αξιοθέατα, ωστόσο, είναι τόσο «ζωντανή» που θα σας εκπλήξει ευχάριστα, πόσω μάλλον στην περίπτωση που ετοιμάζετε από τώρα τις επόμενες single διακοπές σας. Με έντονη νυχτερινή ζωή και δεκάδες μπαρ και εστιατόρια, δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο Ταλίν θα διασκεδάσετε, ακόμη και αν επιλέξετε να ταξιδέψετε μόνοι.

8. Οξφόρδη, Αγγλία

Η Οξφόρδη είναι μία ακόμη πόλη που ενδείκνυνται για single ταξίδια, σύμφωνα με τη Eurostat. Το γιατί δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος. Αρκεί να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη πόλη -και δη μία από τις πιο γραφικές της Αγγλίας- βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τις πόλεις στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα… «matches» στο Tinder, την πιο δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν είναι τυχαίο, αν αναλογιστεί κάποιος πως η Οξφόρδη φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών στη Βρετανία.

7. Παρίσι, Γαλλία

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η «Πόλη του Φωτός και του Έρωτα» περιλαμβάνεται στη λίστα με τις κορυφαίες πόλεις για single διακοπές στην Ευρώπη. Το στοιχείο που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί αναφορικά με το Παρίσι είναι πως εκεί ζουν περίπου ένα εκατομμύριο singles στις μέρες μας (ναι, το 51% των κατοίκων του είναι single)! Στη δεύτερη πιο δημοφιλή πόλη στο Tinder στην Ευρώπη, σίγουρα ενδείκνυνται ένα «μοναχικό» ταξίδι.

6. Γενεύη, Ελβετία

Στην έκτη κατά σειρά πόλη με τα περισσότερα «Super Like» στο Tinder, οι γνωριμίες δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που η Γενεύη βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας της Eurostat.

5. Βερολίνο, Γερμανία

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας καταλαμβάνει την έκτη θέση στη λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις τις οποίες αξίζει να επιλέξουν για τις διακοπές τους οι αδέσμευτοι Ευρωπαίοι. Με έντονη νυχτερινή ζωή, αμέτρητα πολιτιστικά δρώμενα κάθε μήνα και εποχή και με πάνω από το μισό του πληθυσμού της πόλης να είναι single (το Βερολίνο έχει σχεδόν 3,6 εκατ. κάτοικους), δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο ψηλά στη λίστα της Eurostat.

4. Λονδίνο, Αγγλία

Η Αγγλία εμφανίζεται ξανά στη λίστα με τους κορυφαίους single προορισμούς, αυτή τη φορά για το Λονδίνο. Το 44% των κατοίκων της πόλης ζει μόνο του, ενώ σίγουρα αξίζει να σημειώσουμε πως το Λονδίνο έρχεται πρώτο στον κόσμο σε ό,τι αφορά στη χρήση εφαρμογών για γνωριμίες και ραντεβού.

3. Όσλο, Νορβηγία

Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας φαίνεται πως θα ικανοποιήσει τον single ταξιδιώτη, που θα επιλέξει να την επισκεφτεί τους επόμενους μήνες. Διότι το 31% των κατοίκων του Όσλο δηλώνει πως χρησιμοποιεί dating apps, ενώ ο μισός πληθυσμός της πόλης ζει μόνος (για την ακρίβεια, το 52,9 %).

2. Μαδρίτη, Ισπανία

Οι single γυναίκες που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη θα έχουν ενδεχομένως μεγαλύτερες πιθανότητες από τους άνδρες να γνωρίσουν εκεί ένα ταίρι. Διότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, στην ισπανική πρωτεύουσα δύο άνδρες αντιστοιχούν σε μία γυναίκα. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, οι γυναίκες που ζουν στη Μαδρίτη φαίνεται πως χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες τις εφαρμογές για γνωριμίες και ραντεβού.

1. Στοκχόλμη, Σουηδία

Την πρώτη θέση της λίστας της Eurostat καταλαμβάνει η πρωτεύουσα της Σουηδίας. Διότι με το 34% των κατοίκων της Στοκχόλμης να χρησιμοποιεί τα dating apps σε σημαντικό βαθμό, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πιθανότητες για γνωριμίες κατά τη διάρκεια ενός single ταξιδιού στη Στοκχόλμη είναι σίγουρα αυξημένες!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Μελετάμε έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς