TRAVEL

Ταϊλάνδη, η... περιπετειώδης: Πέντε μέρη που πρέπει όλοι να δουν

Ταϊλάνδη, η... περιπετειώδης: Πέντε μέρη που πρέπει όλοι να δουν

Η Ταϊλάνδη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως. Πρωτεύουσά της είναι η Μπανγκόκ, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Το βόρειο τμήμα της χώρας είναι ορεινό, στο κέντρο κυριαρχεί η επίπεδη κοιλάδα με τον ποταμό Τσάο Πράγια, ενώ στον νότο τον στενό ισθμό Κρα. Το κλίμα της χώρας είναι τροπικό, με τους χαρακτηριστικούς μουσώνες και την υψηλή υγρασία, τουλάχιστον κατά τη μισή διάρκεια του έτους.

Η Ταϊλάνδη δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκεπτών που θαυμάζουν την ιδιαίτερη φύση, τα ξεχωριστά της μνημεία, αλλά και την κουλτούρα των ανθρώπων της. Φανατικούς θαυμαστές έχει και η τοπική κουζίνα, η ταϊλανδέζικη με πικάντικες, εξωτικές γεύσεις. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών δεν περιορίζεται μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας ή στα δημοφιλή παράλιά της, καθώς τα αξιοθέατα εξαπλώνονται σε κάθε της γωνιά. Υπάρχουν όμως πέντε μέρη της Ταϊλάνδης που πρέπει οπωσδήποτε κάθε επισκέπτης να δει από κοντά για να αισθάνεται ότι πράγματι, έχει γνωρίσει βαθιά τη χώρα.

  1. Μπανγκόκ

Η πρωτεύουσα της χώρας κερδίζει πολλούς από τους επισκέπτες διότι είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη με έντονο το χρώμα της παράδοσης στα δαιδαλώδη δρομάκια των συνοικιών της. Οι πολυτελείς ουρανοξύστες και τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα από το νέο τμήμα της πόλης συνυπάρχουν με τους παραδοσιακούς ναούς και τα μαγαζιά που πωλούν street food παντού, στο πυκνοκατοικημένο παλιό της κομμάτι. Η πόλη είναι χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Μενάμ, στον κόλπο του Σιάμ και πολλές διώρυγες και παραπόταμοι τη χωρίζουν σε μικρά νησιά. Στην όχθη του ποταμού άλλωστε συντηρείται μια «πλωτή πόλη» από πλοιάρια και σχεδίες που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι. Τα ανάκτορα της Μπανγκόκ, Σιαμέζικης αρχιτεκτονικής, ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα ή Βατ Πρα Καεό με το μεγάλο παλάτι, η παγόδα Βατ Αρούν και ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα, είναι μερικά μόνο από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατά της.

2. Κο Σαμούι

Το Κο Σαμούι διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου νησιού της Ταϊλάνδης. Βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης και διαθέτει απέραντες, ολόλευκες, αμμώδεις παραλίες. Πολυτελή ξενοδοχεία, εύκολη σύνδεση με την Μπανγκόκ, ανέσεις και φυσική ομορφιά δελεάζουν τους επισκέπτες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε την ιδιαίτερη έμφαση που το Κο Σαμούι δίνει στο Wellness, στην χαλάρωση, την ανανέωση, την ποιότητα ζωής.

  1. Πουκέτ

Είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της Ταϊλάνδης και αυτό καθόλου τυχαία. Τα χωριά Πατόγκ, Καρόν, Κάτα, χτισμένα δίπλα στις απέραντες παραλίες του Πουκέτ κερδίζουν τους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την ουσία της χώρας αυτής στην Άπω Ανατολή. Παρότι νησί, το Πουκέτ συνδέεται με την ενδοχώρα με δύο γέφυρες, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο προσιτό. Ο Μεγάλος Βούδας στο Πουκέτ, με ύψος 45 μέτρα και ο ναός Βατ Τσαλόνγκ στα νότια του νησιού, είναι δύο από τα αξιοθέατά του, όμως αυτό που κάνει το νησί αγαπητό στους τουρίστες είναι πως έχουν την ευκαιρία να δουν την παραδοσιακή ζωή της χώρας από κοντά.

  1. Τσιανγκ Μάι

Το Τσιανγκ Μάι, στον Βορρά της Ταϊλάνδης είναι μια πόλη της ενδοχώρας, πολύ μακριά από τις ολόλευκες παραλίες του νότου. Το πανέμορφο περιβάλλον όμως, μέσα στα βουνά, δημιουργεί ένα πολύ ειδυλλιακό τοπίο, έναν ορεινό παράδεισο για όλους. Η πόλη μάλιστα είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός, με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τίτλος.

  1. Πατάγια

Η Πατάγια είναι ένας δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός, που μπορεί να διχάζει τους επισκέπτες, όμως παραμένει must για όσους θέλουν να έχουν σφαιρική άποψη για την Ταϊλάνδη. Βρίσκεται στα ανατολικά του κόλπου της Ταϊλάνδης και διαθέτει απέραντες ακτές, έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.