TRAVEL

Πέντε προτάσεις για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου που κάθε Αθηναίος θα εκτιμήσει

Πέντε προτάσεις για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου που κάθε Αθηναίος θα εκτιμήσει

To καλοκαίρι για το οποίο τόσους μήνες ανυπομονούσαμε, είναι επιτέλους εδώ.

Το καταλαβαίνουμε από την ανανεωμένη διάθεσή μας, η οποία ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία με τον υδράργυρο, από τις ζεστές, ηλιόλουστες λιακάδες που μας κάνουν να σηκωνόμαστε με μεγαλύτερη όρεξη από το κρεβάτι κάθε πρωί, από τις συναντήσεις και τις εξόδους με την παρέα, οι οποίες έχουν γίνει πιο συχνές.

Όλοι οι παραπάνω, ωστόσο, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μετράμε αντίστροφα τον χρόνο, για τις ημέρες των διακοπών μας. Διότι αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη την παρούσα περίοδο, είναι να δραπετεύσουμε για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας το πολύβουο αστικό τοπίο, αναζητώντας έναν κοντινό επίγειο «παράδεισο» στην ελληνική ύπαιθρο, στον οποίο θα απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιατί δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος θα συναντηθούμε, ούτε πώς θα πάμε εκεί, ούτε τι θα φοράμε, ούτε αν θα ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Αρκεί να έχουμε δίπλα μας τους δικούς μας ανθρώπους και την αγαπημένη μας μπύρα ΑΛΦΑ στο τραπέζι και όλα θα είναι όπως πρέπει!

Τι καλύτερο, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε από το να επωφεληθούμε από τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε τα Σαββατοκύριακα, παρακινώντας τους φίλους ή την οικογένεια μας, να πραγματοποιήσουμε μαζί μία σύντομη εξόρμηση σε κάποιον κοντινό προορισμό; Υπάρχουν αρκετοί «παραμυθένιοι» προορισμοί που βρίσκονται μία μόλις «ανάσα» από την πρωτεύουσα και οι οποίοι αξίζουν σίγουρα την προσοχή μας και το ποιοι είναι αυτοί, θα το ανακαλύψουμε μαζί αμέσως.

Συνδυάζοντας το βουνό με τη θάλασσα στο μαγευτικό Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι είναι ένας προορισμός τον οποίο επισκέπτονται συχνά οι Αθηναίοι, διότι διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να μαγέψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ποια είναι αυτά; Ένα επιβλητικό ορεινό τοπίο που βρέχεται από θάλασσα, εξαιρετικά οικονομικές επιλογές διαμονής, «πλούσια» πολιτιστική κληρονομιά, ποιοτικές, εκλεκτές γεύσεις και απόλυτη γαλήνη. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας, στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού Κόλπου και απέχει 220 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ο αυθεντικός χαρακτήρας της περιοχής, ο οποίος έχει παραμείνει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου και γίνεται ευδιάκριτος μέσα από τα λίθινα αρχοντικά καπετανόσπιτα, τα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά οικογενειακά μαγειρεία, συνιστούν μερικούς μόνο από τους λόγους που το Γαλαξίδι καταφέρνει και «τρυπώνει» για πάντα στις καρδιές όσων το επιλέγουν.

Απολαμβάνοντας θαλασσινούς μεζέδες στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με τους ντόπιους, η πανέμορφη Χαλκίδα είναι η «πόλη των τρελών νερών», αφού στον πορθμό του Ευρίπου έχει παρατηρηθεί ένα σπάνιο παλιρροϊκό φαινόμενο, το οποίο μεταβάλλει την κίνηση των νερών τέσσερις φορές την ημέρα, επηρεάζοντας ακόμη και τη στάθμη τους. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που αξίζει να επισκεφτούμε τη Χαλκίδα, καθώς διαθέτει πολλές και διαφορετικές παραλίες για όλα τα γούστα, ενώ αποτελεί τον απόλυτο foodie προορισμό για τους λάτρεις των θαλασσινών. Αρκεί μία βόλτα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της περιοχής για να ανακαλύψουμε όλα τα γραφικά ουζερί, τα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία και τα ταβερνάκια, τα οποία θα μας συναρπάσουν με τα πεντανόστιμα εδέσματα και τα φρέσκα ψαρικά τους. Μάλιστα, συνδυάζοντας τα πιάτα που θα επιλέξουμε με την ισορροπημένη και ευκολόπιοτη γεύση της αγαπημένης μας μπύρας ΑΛΦΑ, η οποία δίνει ένταση στα συστατικά κάθε πιάτου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό το γαστρονομικό διήμερο στη Χαλκίδα, θα μας μείνει αξέχαστο.

Ανακαλύπτοντας τις κρυφές ομορφιές της κυκλαδίτικης «πριγκίπισσας»

Η Κέα ή αλλιώς Τζια, έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς για τους κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς διαθέτει παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και υπέροχα φυσικά τοπία που χαρακτηρίζονται από «πλούσια», πυκνή βλάστηση και τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για έναν ήσυχο προορισμό, ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα διήμερο απόλυτης ξεκούρασης και χαλάρωσης. Εκτός από τη γραφική Ιουλίδα, η οποία είναι ο κεντρικός οικισμός του νησιού, έχει πολλές ακόμη περιοχές, όπως το κοσμοπολίτικο Βουρκάρι, την Κορησσία, τις Ποίσσες με την ομώνυμη παραλία και τον «πράσινο» Κούνδουρο, τις οποίες αξίζει να ανακαλύψουμε. Όπως και να έχει, αν καταφέρουμε να επισκεφθούμε την Τζια τους επόμενους μήνες, το λαδερό κοκκινιστό «μαϊλντί» από μελιτζάνα και πατάτες, είναι η παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του νησιού που θα μας συστήσει λίγο καλύτερα την «πριγκίπισσα» των Κυκλάδων.

Ένα ενναλακτικό διήμερο με φυσιολατρικές περιηγήσεις στη λίμνη Τσιβλού

Όσοι από εμάς αναζητούμε έναν εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για το επόμενο Σαββατοκύριακο, τότε η λίμνη Τσιβλού είναι το μέρος που ψάχνουμε. Πρόκειται για μία ορεινή λίμνη της Πελοποννήσου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή της Ακράτας και πολύ κοντά στον οικισμό Ζαρούχλα, η οποία δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 1913, έπειτα από μία μεγάλη κατολίσθηση. Η διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στη λίμνη αλλά και η περιοχή γύρω από αυτή, είναι ιδανικές για όσους αγαπούν να απολαμβάνουν φυσιολατρικές πεζοπορίες ή ποδηλατάδες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία υδάτινη γαλαζοπράσινη «όαση» 83 στρεμμάτων, για έναν υγροβιότοπο περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο δάσος ελάτων, πεύκων και πλατανιών. Αφού ολοκληρώσουμε το μπάνιο μας και απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο της λίμνης Τσιβλού, λοιπόν, θα μεταφερθούμε στη λιθόστρωση Ζαρούχλα για να δοκιμάσουμε ντόπια ψητά, παραδοσιακά πιάτα και αυθεντικές αχαϊκές γεύσεις, παρέα με μια αγαπημένη μπύρα ΑΛΦΑ Weiss με βύνη σιταριού, που της χαρίζει βελούδινη γεύση με νότες φρούτων και μαγιάς.

Βιώνοντας την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στον γαλαζοπράσινο Πόρο

Εδώ και πολλά χρόνια, ο Πόρος αποτελεί σταθερά έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αθηναίων για τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις ειδυλλιακές ακρογιαλιές και την πυκνή βλάστηση του νησιού, αλλά στους ήσυχους ρυθμούς και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία που εκπέμπει στους επισκέπτες του. Παρά το μικρό μέγεθός του, ο Πόρος διαθέτει πολλές και μαγευτικές παραλίες, όπως το Κανάλι, το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο, το Λιμανάκι της Αγάπης και τη Βαγιωνιά. Τις απογευματινές ώρες, λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ο κόσμος συγκεντρώνεται στην πόλη του Πόρου, απολαμβάνοντας τα πορτοκαλί και τα μενεξεδιά χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Κάποιοι περπατούν σε παρέες κατά μήκος της παραλίας, ενώ άλλοι απολαμβάνουν λαχταριστούς μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια.

Κλείνοντας, ανεξάρτητα από τον προορισμό που θα επιλέξουμε για τα Σαββατοκύριακά μας, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να δημιουργήσουμε αφορμές που θα μας φέρουν πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Το πηγαινέλα με το καράβι ή το αυτοκίνητο, οι βουτιές στη θάλασσα, οι απογευματινές περατζάδες και τα γεύματα με τη δροσιστική γεύση μιας μπύρας ΑΛΦΑ, είναι οι μικρές «πολύτιμες» στιγμές που θα μοιραστούμε σε αυτά τα σύντομα αλλά αναζωογονητικά ταξίδια και θα κάνουν τις σχέσεις μας ακόμη πιο δυνατές!

#StisStigmesMas #AlfaBeer