TRAVEL

Πάργα: Μία καρτ-ποστάλ από την Ήπειρο, ιδανικός προορισμός για αυτό το φθινόπωρο

Πάργα: Μία καρτ-ποστάλ από την Ήπειρο, ιδανικός προορισμός για αυτό το φθινόπωρο
Intime News

Οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού έχουν επιστρέψει, η νέα σεζόν έκανε «πρεμιέρα» και οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης είναι εδώ και πάλι. Ωστόσο, την ίδια στιγμή παρουσιάζεται η καταλληλότερη ευκαιρία με μικρές αποδράσεις ή… «κανονικές» φθινοπωρινές διακοπές, να ανανεώσουμε τη διάθεσή μας και να γνωρίσουμε νέα μέρη.

Η Πάργα, στην ακτή της Ηπείρου, είναι μια πανέμορφη, γραφική κωμόπολη, με πανέμορφες παραλίες, αλλά και πολλά κοντινά αξιοθέατα που μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου – πόσο μάλλον στις αρχές του φθινοπώρου, όταν ο καιρός είναι ακόμα υπέροχος και ευνοεί εξορμήσεις στη φύση.

Ο οικισμός είναι ανεπτυγμένος στην πλαγιά ενός λόφου και είναι επηρεασμένος από την αρχιτεκτονική που συναντάμε συνήθως στα Επτάνησα: Με γραφικά πολύχρωμα σπίτια, κόκκινες στέγες, στενά μπαλκόνια και ξύλινα πορτοπαράθυρα. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λύχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά και ενετικά κτίσματα.

Το Ενετικό Κάστρο της Πάργας στέκει στο πιο ψηλό σημείο του λόφου και η επίσκεψη στα μεσαιωνικά του κτήρια επιβάλλεται. Η θέα από εκεί άλλωστε είναι ανεπανάληπτη τόσο προς την πόλη όσο και προς το Ιόνιο.

Με ορμητήριο την Πάργα μπορούμε να επισκεφθούμε ένα από τα πιο ενδιαφέρονται αρχαία μνημεία της Ελλάδας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, που θεωρείται το σπουδαιότερο της αρχαιότητας, καθώς οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου. Η επίσκεψη στον ποταμό και τα κρυστάλλινα νερά του, κοντά στο χωριό Γλυκή, επίσης επιβάλλεται, καθώς πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία στη φύση.

Στα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Πάργας, συγκαταλέγονται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης και οι ναοί των Αγίων Αποστόλων, της Αγίας Ελένης και του Αγίου Αθανασίου. Το λάβαρο της Πάργας, άμφια, εκκλησιαστικά κειμήλια, χειρόγραφα, εικόνες, ευαγγέλια και επιτάφιοι εκτίθενται στις προθήκες του αξιόλογου Εκκλησιαστικού – Λαογραφικού Μουσείου της κωμόπολης.

Τα παραδοσιακά διώροφα και τριώροφα σπίτια, ο παραλιακός δρόμος, τα λιθόστρωτα σοκάκια, το κάστρο, τα νησάκια στην είσοδο του λιμανιού συνθέτουν μια εικόνα που

μένει χαραγμένη στη μνήμη των ταξιδιωτών.

Μια επίσκεψη στην Πάργα στις αρχές του φθινοπώρου δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μια όμορφη πόλη, δίπλα στη φύση, ενώ αν ο καιρός το επιτρέπει, ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή στους Παξούς μπορεί να συμπεριληφθεί στην εμπειρία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικές εκλογές: Άνοιξαν οι πρώτες κάλπες στη μετά Μέρκελ εποχή - Αμφίρροπη η αναμέτρηση

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Γι’ αυτό εγκατέλειψε τον Φιλιππίδη ο δικηγόρος του

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα