Picnic
Πηγή: Jumping Rocks/Universal Images Group via Getty Images
TRAVEL

Πέντε μέρη για πικ-νικ στην εξοχή αυτό το φθινόπωρο

To φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσουμε ένα πικ-νικ στην εξοχή. 

Η αλήθεια είναι πως το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να βάλουμε στο πρόγραμμα δραστηριότητες που θα μας βγάλουν, έστω και για λίγο, από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Τι σημαίνει αυτό; Πως ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ του σπιτιού μας και να αδράξουμε την κάθε ημέρα.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις αυτής της εποχής είναι φυσικά το πικ-νικ στη φύση. Πρόκειται για μία ιδανική αφορμή για εμάς που θέλουμε να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να περάσουμε ανέμελες στιγμές στο φθινοπωρινό τοπίο. Αρκεί να μοιράσουμε τις δουλειές για το ποιος θα φέρει τι, να οργανωθούμε καλά έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και να πάρουμε τα καλούδια μας στην εξοχή.

Για εμάς, λοιπόν, που αναρωτιόμαστε σε ποια μέρη θα μπορούσαμε να στήσουμε το καρό τραπεζομάντηλό μας, το ψάθινο καλάθι μας και να ξαπλώσουμε κοιτάζοντας το πανέμορφο τοπίο που βρίσκεται δίπλα μας, ιδού μερικοί από τους πιο ιδανικούς προορισμούς!

Πάρνηθα

H λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα
H λίμνη Μπελέτσι στην ΠάρνηθαEurokinissi

Είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός και το τέλειο μέρος για ένα χαλαρό πικ-νικ μέσα στις κρυμμένες ομορφιές της. Ο λόγος για το βουνό της Πάρνηθας, που είναι η ιδανική αφορμή για να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να αισθανθούμε την ηρεμία και τη γαλήνη που λείπει σε μεγάλο μέρος της ζωής μας. Η Πάρνηθα άλλωστε, είναι το ψηλότερο βουνό της Αττικής και ένα από τα πιο πυκνοδασωμένα βουνά της Ελλάδας, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα που σίγουρα θα μας εκπλήξουν σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη βόλτα που θα κάνουμε στην περιοχή. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα και ένα νόστιμο γεύμα;

Λίμνη Δόξα

Λίμνη Δόξα
Στη Λίμνη Δόξα νωρίς το πρωίPixabay


Η Λίμνη Δόξα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για πικ-νικ και μάλιστα μόλις δυο ώρες από την Αθήνα. Αποτελεί ένα ονειρεμένο αλπικό τοπίο, στην καρδιά του Αρχαίου Φενεού. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με τη δημιουργία ενός φράγματος μήκους 225 μέτρων στην κοίτη του χειμάρρου Δόξα που είχε σκοπό την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της κοιλάδας του Φενεού. Έως τότε τα νερά του χειμάρρου ενώνονταν με τα νερά του ποταμού Όλβιου και πολύ συχνά πλημμύριζαν τη λεκάνη της πεδιάδας του Φενεού, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των παραγωγών. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η λίμνη Δόξα, στα νερά της οποίας καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα μεικτά δάση της Ορεινής Κορινθίας, δημιουργώντας μια μοναδική ψευδαίσθηση. Για τους ρομαντικούς, ενδείκνυται μια βόλτα με άλογο κατά μήκος της λίμνης, σε μονοπάτια ή δασικούς δρόμους, μια ποδηλατάδα για να θαυμάσουμε το τοπίο αλλά και ένα πλούσιο πικ-νικ για να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης.

Πήλιο

Πήλιο
ΠήλιοPixabay


Συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά και mountain resorts, διαδρομές μέσα σε υπέροχη φύση και πληθωρική τοπική κουζίνα, το Βουνό των Κενταύρων δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν τη φύση και τις περιηγήσεις, αγαπώντας να χάνονται μέσα στα γραφικά χωριά του και ανακαλύπτοντας συνεχώς τα πολλά μαγευτικά μέρη του. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν με λίγα λόγια όλα όσα θα δούμε στο Πήλιο, κάνοντας μας να γυρνάμε ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας συνεχώς τις καλά κρυμμένες ομορφιές του. Ακόμη αναρωτιέστε γιατί αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για πικ-νικ;

πικ-νικ
Για πικ-νικ στη φύσηPixabay


Το πικ νικ στη φύση είναι ο ιδανικός τρόπος μιας οικονομικής, ημερήσιας εξόρμησης, που θα βοηθήσει στο να αποφορτιστούμε και να γνωρίσουμε καινούρια μέρη, στο να απολαύσουμε μια εκδρομή εύκολα, απλά και αυθόρμητα, όπως και όποτε το θέλουμε!

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Αθήνα: Ο καλύτερος προορισμός για να ταξιδέψουμε τον Νοέμβριο

Ταξίδι στα Μετέωρα, ένα «θαύμα» της φύσης και της πίστης

Οι ιδανικότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους απολαμβάνουν φυσιολατρικές περιηγήσεις

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ