TRAVEL

Χοντέικα: Ένας από τους πιο κρυφούς οικισμούς των Αγράφων

Χοντέικα: Ένας από τους πιο κρυφούς οικισμούς των Αγράφων
travel-inspiration.gr

Μια άλλη πλευρά των Αγράφων

Μια περιήγηση στα Άγραφα και θα ανακαλύψετε πολλές κρυφές ομορφιές!

Καθώς κατευθύνεστε προς τον ναό της Αγίας Παρασκευής, όπως αναφέρει και travel-inspiration.gr, στα 4 μόλις χιλιόμετρα χωματόδρομου από την αρχική μας θέση, θα δείτε πέρα από την υπέροχη θέα των Αγράφων από μακριά και το καταπράσινο φαράγγι που χάνεται ακριβώς κάτω από τα πόδια μας. Η θέα είναι πραγματικά ανεκτίμητη, αλλά αν ακολουθήσετε τον δρόμο που έχετε μπροστά σας, θα ανακαλύψετε τον πιο κρυφό ίσως οικισμό των Αγράφων, έναν πραγματικό παράδεισο για λίγους…

Ο οικισμός με την ιδιαίτερη ονομασία Χοντέικα, σύμφωνα με το travel-inspiration.gr, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη γνωστή οικογένεια Χόντου, με τα λίγα σπίτια του οικισμού να συντηρούνται μόνο από δυο ανθρώπους.

Ένα μικροσκοπικό «χωριό» που παρότι δεν έχει και τις ευκολότερες συνθήκες διαβίωσης αποπνέει μια παραμυθένια ατμόσφαιρα παρά την εγκατάλειψη, καθώς το ποτάμι κυλάει με τα γάργαρα νερά του μπροστά από τα σπίτια, ενώ στην είσοδο του οικισμού υπήρχε ένας μικρός καταρράκτης.

Ακολουθώντας το μονοπάτι μετά τον οικισμό, κατά την αντίθετη πορεία της ροής του ποταμού θα συναντήσετε το Χοντέικο Φαράγγι μέσα στην καταπράσινη φύση και στα τρεχούμενα νερά, όπως αναφέρει το travel-inspiration.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παλιά Βίνιανη: Ενα χωριό φάντασμα στα Αγραφα...

Για πεζοπορία στα παρθένα μονοπάτια των Αγράφων ο Κώστας Καραμανλής