TRAVEL

Εξερευνήστε την Βενετία: Τα 5 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε

Εξερευνήστε την Βενετία: Τα 5 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε
Pixabay

Η Βενετία παραμένει ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τουρισμό στον κόσμο

Η Βενετία είναι μια πόλη με τεράστια ομορφιά και ιστορία και αυτή η μοναδικότητά της την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες πόλεις της Ιταλίας. Ως πρωτεύουσα της περιφέρειας Βένετο της Βόρειας Ιταλίας, η Βενετία αποτελείται στην πραγματικότητα από 117 μικρά νησιά που συνδέονται με μια σειρά από γέφυρες και χωρίζονται από ένα δίκτυο καναλιών. Με πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκων, η Βενετία δεν είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Βένετο, αλλά είναι ένας από τους πιο επισκέψιμους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Κατά τον Μεσαίωνα και την Ιταλική Αναγέννηση, η Βενετία ήταν ένα εξαιρετικά ισχυρό προπύργιο και χρησίμευσε ως σημαντικό οικονομικό και στρατιωτικό κέντρο. Επιπλέον, ήταν ένας τόπος που γνώρισε μεγάλη πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη και ήταν παγκοσμίως γνωστός.

Σήμερα, η Βενετία παραμένει ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τουρισμό στον κόσμο. Αξιοθέατα όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Μεγάλο Κανάλι προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες σε αυτή τη μικρή ομάδα νησιών σε ετήσια βάση.

Ας εξερευνήσουμε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βενετία:

1. Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Η Καθεδρική Πατριαρχική Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ευρύτερα γνωστή ως Βασιλική του Αγίου Μάρκου είναι ο καθεδρικός ναός της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Βενετίας, στην βόρεια Ιταλία. Είναι η πιο διάσημη από τις εκκλησίες της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά δείγματα ιταλοβυζαντινής αρχιτεκτονικής.

2. Πλατεία Αγίου Μάρκου

H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι από τα πιο γνωστά και πολυσύχναστα μέρη της Βενετίας. Xτίστηκε τον 9ο αιώνα και έγινε πλακόστρωτη το 1227.

3. Παλάτι των Δόγηδων

Το Παλάτι των Δόγηδων είναι ένα παλάτι Γοτθικής αρχιτεκτονικής στη Βενετία. Το σημερινό παλάτι κατασκευάστηκε κατά την περίοδο από το 1309 ως 1424 πάνω σε υπάρχον κτίριο του 9ου αιώνα. Το κτίριο εικάζεται ότι σχεδιάστηκε από τον Φιλίππο Καλεντάριο.

4. Γέφυρα Στεναγμών

Η Γέφυρα των στεναγμών είναι μια ονομαστή γέφυρα στη Βενετία, μια μικρή γέφυρα σκεπαστή και κλειστή του «Ρίο ντι Παλάτσιο» που συνδέει το «Παλάτσο Ντουκάλε», δουκικό ανάκτορο, με τις φοβερές φυλακές της τότε Ενετίας.

5. Μουράνο

Το νησί Μουράνο είναι διάσημο για τη μεγάλη παράδοσή του στην υαλουργία. Οι επισκέπτες έρχονται με φέρι μποτ για να εξερευνήσουν το Μουσείο Γυαλιού, το οποίο αφηγείται την ιστορία του γυαλιού στην πάροδο των αιώνων, αλλά και για να αγοράσουν αναμνηστικά που κατασκευάζονται στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Σέσοβο: Το άγνωστο χωριό - φάντασμα στην Ήπειρο

Τουρισμός πόλεων: Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το 2022