TRAVEL

Άτοκος: Το άγνωστο νησί με τα κρυστάλλινα νερά

Άτοκος: Το άγνωστο νησί με τα κρυστάλλινα νερά
travel-inspiration.gr

Από όποια κορυφή της νοτιοανατολικής Λευκάδας και αν κοιτάξει κανείς προς την μεριά της θάλασσας, το μάτι του θα πέσει αναγκαστικά πάνω σε ένα μακρόστενο νησάκι, που από μακρυά μοιάζει σαν ξαπλωμένη καμήλα.

Το μικρό αυτό ακατοίκητο νησί του συμπλέγματος των βορείων Εχινάδων, βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βορειοανατολικά της Ιθάκης και ανήκει σε γνωστή οικογένεια εφοπλιστών.

Τα μοναδικά κτίσματα του νησιού είναι το εκκλησάκι του Άι Γιάννη του Θεολόγου καθώς και η μικρή ακατοίκητη βίλα των ιδιοκτητών που “παίρνει ζωή” ελάχιστες ημέρες εντός του καλοκαιριού. Όσο για τη ζωή στο νησί, αυτή ενσαρκώνεται στα λιγοστά αγριοκάτσικα και σε μια οικογένεια μαύρων χοίρων που προστέθηκε πρόσφατα.

Τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά της Ατόκου στα οποία αντανακλώνται οι κατάφυτες πλαγιές του, αλλά και η ψιλή λευκή άμμος με τα ολόλευκα βότσαλα που βρίσκονται στις δύο παραλίες του, αποτελούν πόλο έλξης των τουριστικών σκαφών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Άτοκος φιγουράρει ανάμεσα στα ελάχιστα προς πώληση ελληνικά νησιά έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα συνολικά 4,4 τετραγωνικά της χιλιόμετρα.

Πηγή: travel-insiration.gr