Άμστερνταμ
To Άμστερνταμ είναι γνωστός και ως η «Βενετία του Βορρά»
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Πέντε ευρωπαϊκές πόλεις για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Πέντε πόλεις της Ευρώπης που είναι ιδανικές για διακοπές το φθινόπωρο. 

Τα ταξίδια στην Ευρώπη δεν είναι ποτέ… κακή ιδέα! Καθώς το φθινόπωρο έφτασε και σιγά-σιγά αφήνουμε πίσω τα νησιά και τις παραλίες της πατρίδας μας, ήρθε η ώρα να προγραμματίσουμε το επόμενο ταξίδι μας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς που θα μας γεμίσουν εμπειρίες, ψυχαγωγία και διασκέδαση, καθώς η ανανέωση αυτή τη φορά θα είναι… ολοκληρωτική!

Ρώμη: Η αιώνια πόλη, αιώνια φιλόξενη για κάθε μας ταξίδι

Ναι, η γειτονική Ιταλία είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή εξόρμησης και η αιώνια πόλη, η Ρώμη έχει αμέτρητες ομορφιές για να απολαύσουμε, όσες φορές κι αν την επισκεφθούμε.

Ρώμη
ΡώμηPixabay

Φυσικά, τα μνημεία και τα μουσεία της μας κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. η Φοντάνα ντι Τρέβι, το Κολοσσαίο, τα Ισπανικά Σκαλιά, οι δίδυμες εκκλησίες στην πιάτσα ντι Πόπολο, η πιάτσα Ναβόνα, ο Τίβερης και η μοναδική ατμόσφαιρα στο Βατικανό μπορούν πανεύκολα να γεμίσουν τις ημέρες μας και να μας γεμίσουν εικόνες μιας άλλης εποχής. Τα μουσεία της ιταλικής πρωτεύουσας επίσης μας μαγεύουν: Ποιος μπορεί να πει πως «χόρτασε» βλέποντας από κοντά μόνο μία φορά πίνακες όπως η Σχολή των Αθηνών του Ραφαήλ ή αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης όπως η Καπέλα Σιστίνα;

Λυών: Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης

Μια πολύ ξεχωριστή πόλη της Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, στην κεντρική Ευρώπη, είναι η Λυών. Πρόκειται για τη γενέτειρα του συγγραφέα του «Μικρού Πρίγκιπα», Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί και των εφευρετών του κινηματογράφου, αδερφών Λουμιέρ.

Λυών
Λυών

Η ίδια η πόλη είναι πανέμορφη. ξεχωρίζει η Παλιά Λυών με τα στενά δρομάκια και τα παλιά κτήρια, το τραμ που περνά ουσιαστικά μέσα από τα σπίτια και την Παναγία Φουβιέρ, που στέκει ψηλά στον λόφο και χαρίζει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη. Η Λυών επίσης θεωρείται γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, γι’ αυτό επιβάλλεται η δοκιμή τυριών και όλων των παραδοσιακών γαλλικών πιάτων της περιοχής.

Βιέννη: Στην ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της μουσικής

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να ταυτίζουμε τη Βιέννη με τα Χριστούγεννα, όμως το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να την επισκεφθούμε. Η μπαρόκ αρχιτεκτονική των κτηρίων της που αποπνέουν… αυτοκρατορικό μεγαλείο, οι συλλογές εκπληκτικών έργων τέχνης, μουσικές του Μότσαρτ και του Στράους, οι ίντριγκες και τα πάθη της δυναστείας των Αψβούργων, η «δική μας» αυτοκράτειρα Σίσι, «τυλίγουν» τις βόλτες μας στη Ρίνγκστρασσε, όπου θαυμάζουμε το Δημαρχείο, τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα και στη φημισμένη Κάρλσπλατς τον μπαρόκ ναό Κάρλσκιρχε.

Βιέννη
ΒιέννηPixabay

Η Κέρντνερστρασσε με τα κομψά καταστήματα και τα περίφημα καφέ, ο γοτθικός Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου και οι Μαρίαχιλφερ, Κέρντνερ, Γκράμπεν, Κόλμαρκτ είναι μέρη που θα επισκεφθούμε περισσότερες από μία φορά. Μια βόλτα στο πάρκο Πράτερ και στο Γκρίντσιχ είναι βέβαιο πως θα απογειώσουν το ταξίδι μας.

Αγία Πετρούπολη: Η ρωσική αυτοκρατορική πόλη των τσάρων

Μπορεί να μας φαίνεται μακρινή, όμως η Αγία Πετρούπολη αξίζει και με το παραπάνω το ταξίδι προς τα βόρεια, όποια εποχή του χρόνου κι αν το τολμήσουμε. Η παλιά πρωτεύουσα της τσαρικής Ρωσίας διατηρεί στο ακέραιο το μεγαλείο του παρελθόντος και συνδυάζει τόσες και τόσο διαφορετικές πλευρές, που δύσκολα βρίσκουμε αλλού.

Αγία Πετρούπολη
Αγία ΠετρούποληPixabay


Ο ποταμός Νέβα που τη διατρέχει, δίνει ξεχωριστό ύφος στους υδάτινους δρόμους και τις νησίδες που την αποτελούν, ενώ τα παλάτια της, το φθινόπωρο που εντυπωσιάζει με τα χρώματά του, οι βόλτες με τρόικα, τα μουσεία-ανάκτορα, μια μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, η παραδοσιακή κουζίνα, το μουσείο βότκας το Ερμιτάζ και τόσες ακόμα εμπειρίες μάς περιμένουν σε μια πόλη που δεν θα αλλάξει ποτέ.

Άμστερνταμ: Ταξίδι σε μια πόλη που γνωρίζει την αξία της

Ο χαρακτηρισμός «Βενετία του Βορρά» αδικεί το Άμστερνταμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας που είναι χτισμένη πάνω σε αμέτρητα νησάκια στον ποταμό Άμστελ. Οι γραφικές γέφυρες και οι διώρυγες που τα συνδέουν μεταξύ τους, δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο, σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κτήρια στην παλιά και την καινούρια πόλη. Τα ποδήλατα που κυκλοφορούν παντού, τα στενά δρομάκια και η πολύβουη, ασταμάτητη κίνηση, τα μουσεία και οι ναοί, τα ασύγκριτα πάρκα στο Άμστερνταμ προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες.

Άμστερνταμ
ΆμστερνταμPixabay

Η κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης είναι επιβεβλημένη, ενώ είναι δεδομένο πως μία επίσκεψη δεν φτάνει για να το γνωρίσουμε όλο, από άκρη σε άκρη!

Διαβάστε επίσης

Οι Τοp 10 καλοκαιρινοί προορισμοί της Ευρώπης για το 2023 – Η θέση της Ελλάδας

Σαρδηνία: Μεσογειακή και εξωτική φυσική ομορφιά που σαγηνεύει

Όλα είναι δρόμος - Τα 3 «βήματα» για σωστό και οργανωμένο roadtrip

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ