ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εκλογές 2023 - Βασίλης Κικίλιας: «Η κοινωνία απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Εκλογές 2023 - Βασίλης Κικίλιας: «Η κοινωνία απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα»
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

«Ως μαθητευόμενοι μάγοι στο ΠΑΣΟΚ, καταρρίπτουν όλους τους κανόνες της οικονομίας», σχολιάζει ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η κοινωνία απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όχι μόνο από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, αλλά και από την επόμενη αντιπολίτευση» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον Real FM.

Όπως σημείωσε «αυτό δεν συμβαίνει όταν η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αύξησε τους φόρους, ενώ, αντιθέτως, μέσα στη τετραετία μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές και οι πολίτες πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ. Όταν ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής πήγε στο 9% και ο φόρος στα μερίσματα από το 15% στο 5%, και όταν στηρίξαμε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες για να ανταπεξέλθουν στις κρίσεις. Όταν λέμε ότι στην επόμενη τετραετία θα μειώσουμε περαιτέρω τους φόρους, θα αυξήσουμε παραπάνω τους μισθούς και τις συντάξεις, και μάλιστα τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε την απορία του για το πώς γίνεται ένα θεωρητικά σοσιαλιστικό κόμμα να υποστηρίζει την αύξηση φόρων, καθώς δεν θα μπορέσει να ισοσταθμίσει με άλλο τρόπο τη μείωση του ΦΠΑ που μόνο για τα τρόφιμα θα κόστιζε 1,5 δις ευρώ το χρόνο.

«Θα πρέπει να μας πει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ποιους φόρους θα αυξήσει ή πού θα βρει αυτά τα χρήματα, προκειμένου να μειώσει, όπως λέει, τους έμμεσους φόρους. Όσον αφορά τη μεσαία τάξη που φορολόγησε αγρίως η κυβέρνηση της Αριστεράς, εμείς εισπράξαμε πάνω από 4 δις με την εφαρμογή του μηχανισμού ανάκτησης υπερκερδών με τα οποία στηρίξαμε τα ελληνικά νοικοκυριά με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και το market pass» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, υπογράμμισε ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν φτάνει στον καταναλωτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ισπανίας που, ενώ μείωσε τον ΦΠΑ, έχει υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα συγκριτικά με την Ελλάδα.

«Είναι προφανές και αυταπόδεικτο ότι ως “μαθητευόμενοι μάγοι” προσπαθείτε να φέρετε στο προσκήνιο ένα θέμα, καταρρίπτοντας όλους τους κανόνες της οικονομίας, θέλοντας να μας πείσετε ότι δεν θα αυξήσετε άμεσους φόρους, αλλά θα βρείτε ένα μαγικό τρόπο να μειώσετε τους έμμεσους και να ανακουφίσετε τη μεσαία τάξη. Ποια μεσαία τάξη; Αυτή που τσάκισε με την υπερφορολογία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο πράγμα θέλετε να κάνετε κι εσείς, προς χάριν εντυπώσεων προεκλογικά; Αυτή είναι σοβαρή αντιπολίτευση, είναι πραγματικά αυτός τρόπος να μιλήσετε στην κοινωνία που θέλει να φύγουμε μπροστά; Ο πραγματικός πλούτος για τη χώρα είναι νέες επενδύσεις, πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας και αύξηση των μισθών και των συντάξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.