ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι Έλληνες απείλησαν τη ζωή μου όταν μίλησα για φοροδιαφυγή»

«Οι Έλληνες απείλησαν τη ζωή μου όταν μίλησα για φοροδιαφυγή»

Σε μια καταγγελία που θα συζητηθεί προχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, λίγο πολύ είπε πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν σε παλιότερη τοποθέτησή της είχε μιλήσει για τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα η κυρία Λαγκάρντ αναφέρθηκε στους εφοπλιστές, χωρίς πάντως να δώσει ονόματα και διευθύνσεις! Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη φορολογία στην Ελλάδα, σημείωσε:

«Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί όταν μίλησα στο παρελθόν για την Ελλάδα και τους φόρους, υπήρξαν απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας. Όσοι ασχολούνται με τη ναυτιλία πληρώνουν άραγε τους φόρους τους; Ή μήπως τους πληρώνουν οι άλλοι; Δε νομίζω», τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας υπονοούμενα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πάντως δεν εστίασε στις απειλές, αποφεύγοντας να κατονομάσει τους υπεύθυνους. Από την πλευρά τους, οι Financial imes στη συνέντευξη που δημοσιεύουν, αναφέρουν πως περίπου πριν ένα χρόνο, η κυρία Λαγκάρντ είχε ασκήσει έντονη κριτική στους πλούσιους της Ελλάδας που αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Διαβάστε επίσης:

Θετικό το «κλείσιμο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια