ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπλοκή και όλα στον «αέρα»: «Παιχνίδια» Καμμένου για να μην δει τον Τσίπρα

Εμπλοκή και όλα στον «αέρα»: «Παιχνίδια» Καμμένου για να μην δει τον Τσίπρα

Απίστευτο πολιτικό θρίλερ - Μπλόφες και προφάσεις από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ - Περιμένει να δει τι θα γίνει στα Σκόπια για να μην παραιτηθεί... τζάμπα

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η σημερινή μέρα όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, με τον Πάνο Καμμένο να παίζει το δικό του παιχνίδι και να προσπαθεί συνεχώς να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει στον κυβερνητικό του εταίρο πως επιθυμεί ξεκάθαρη στήριξη και χωρίς αστερίσκους, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναζητά τρόπους για να αλλάξει την κατάσταση και να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι, ο Πάνος Καμμένος είπε σε δημοσιογράφους στη Βουλή ότι αναβάλλεται η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς, όπως είπε, «υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια».

«Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή στα Σκόπια είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντησή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να συζητά με τους βουλευτές του για τη στάση που θα κρατήσουν. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν έχουν ενιαία στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ορισμένοι προσανατολίζονται στο να την υπερψηφίσουν.

«Βγάλτε φωτογραφίες για να μην κάνετε σενάρια», είπε σε φωτογράφους και δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε πως κάποιοι «είδαν τον Κόκκαλη σε καφέ προχθές, ενώ ήταν στην Αχαΐα».

Απόντες από τη συνεδρίαση είναι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στη Σαγκάη, αλλά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία ωστόσο, δεν είναι βουλευτής. Την ίδια ώρα ωστόσο, παρών, παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, ήταν ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης.

«Δεν πάω στο Μαξίμου, δεν δίνω καμία συνέντευξη»

«Είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις»: αυτό δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος, δίνοντας νέα παράταση στο πολιτικό «θρίλερ».

«Ούτε συνέντευξη γίνεται να δώσω. Ούτε συνάντηση, ούτε συνέντευξη αν δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Κάθε μέρα αλλάζουν οι τροπολογίες. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο για ψήφο κατά συνείδηση», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είχε οριστεί για σήμερα.

Μπλόφες και χαμός στη Βουλή

Είχε προηγηθεί το πρωί της Παρασκευής η αναδίπλωση του κ. Καμμένου, όταν παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι δεν θα προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες -δηλαδή στην προαναγγελθείσα παραίτηση του από την κυβέρνηση Τσίπρα- προτού επισημοποιηθεί η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Νωρίτερα είχε δημιουργθεί πανδαιμόνιο στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας έλαβε τον λόγο δηλώνοντας ότι η Ν.Δ αποχωρεί από τη συνεδρίαση και δεν τη νομιμοποιεί με την παρουσία ενός απερχομένου υπουργού.

Ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε τον χθεσινό αποχαιρετισμό του κ. Καμμένου στους αρχηγούς των όπλων στο Πεντάγωνο λέγοντας: «Η ΝΔ κατόπιν αυτού και της παρουσίας του απερχόμενου υπουργού αποχωρεί και θα έρθει να συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν ενώ στην αίθουσα δημιουργήθηκε... χαμός!

Το λόγο ζήτησε και έλαβε αμέσως ο Πάνος Καμμένος ο οποίος εν αναμονή της συνάντησής του με τον κ. Τσίπρα ξεκαθάρισε ότι δεν τελεί υπό παραίτηση και άφησε να εννοηθεί ότι θα αναμένει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Το θέμα αφορά σε εμένα. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ούτε έχω δηλώσει πουθενά, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση. Είναι προσβλητική η στάση της Ν.Δ και την καταγγέλλω. Είναι ντροπή και προσβολή» είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Αιμόφυρτος στο κελί του ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο