ΔΕΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΑ

Το λέει η καρδούλα του: Στο ψηλότερο σκαλί ο «Έλληνας Παππούς»

Το λέει η καρδούλα του: Στο ψηλότερο σκαλί ο «Έλληνας Παππούς»

Τι και αν διανύει αισίως την ένατη δεκαετία της ζωής του; Ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ δεν καταλαβαίνει από χρόνια...

Ο 85χρονος γλυκός παππούς από την Κω κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στην κατηγορία Μ85, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων Αθλητών που διοργανώθηκε στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με την εκπληκτική επίδοση 41''87 νίκησε τα φαβορί του αγωνίσματος και βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Νωρίτερα, μάλιστα είχε τρέξει και στον τελικό των 800 μέτρων όπου κατέλαβε την 5η θέση.

Σύμφωνα με την Espresso, ο «Φειδιππίδης» αθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ έφυγε ανήμερα την 25η Μαρτίου μαζί με το συναθλητή του Ιμπραήμ Φαναρτζή για την Ουγγαρία, όπου ενσωματώθηκαν στην εθνική ομάδα, με την οποία συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων που διεξήχθη στη Βουδαπέστη από τις 25 Μαρτίου έως και τις 30 Μαρτίου 2014.

Ο 91χρονος (κατηγορία 90-94) Ανδρέας Πολυχρονόπουλος τερμάτισε δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 59''53 και τρίτος στα 60 μέτρα με 15''29.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας βετεράνων Συμεών Συμεωνίδης (κατηγορία 80-84 ετών) και παλιό μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, στο επί κοντώ, με 2,10 μ. και στο άλμα τριπλούν με 6,96 μ.

Ο 43χρονος σφαιροβόλος Ιμπραήμ Φαναρτζής (κατηγορία 40-44) πρόσθεσε άλλο ένα ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο στην τροπαιοθήκη του, ρίχνοντας 15,22 μέτρα.