ΚΟΣΜΟΣ

Καντάφι:"Ψυχολογικός πόλεμος και ψέματα"

Καντάφι:"Ψυχολογικός πόλεμος και ψέματα"
Για ψυχολογικό πόλεμο και ψέματα έκανε λόγο ο Λίβυος ηγέτης, Μουάμαρ Καντάφι με ηχητικό μήνυμα, που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι, της Δαμασκού.

Για ψυχολογικό πόλεμο και ψέματα έκανε λόγο ο Λίβυος ηγέτης, Μουάμαρ Καντάφι με ηχητικό μήνυμα, που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι, της Δαμασκού. Μάλιστα το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε ότι το τηλεφώνημα προέρχονταν από λιβυκό έδαφος.

Αφορμή για το μήνυμα του Καντάφι στάθηκε η πληροφορία που μεταδόθηκε - μία από τις δεκάδες εδώ και μέρες, καθώς ουδείς γνωρίζει ακόμη που βρίσκεται ο Συνταγματάρχης - ότι διέφυγε στο Νίγηρα.

«Δεν θα τους μείνει τίποτε άλλο από τον ψυχολογικό πόλεμο και τα ψέματα. Τελευταία είπαν ότι είδαν τον Καντάφι σε στρατιωτική φάλαγγα κοντά στον Νίγηρα. Λες και ήταν η πρώτη φορά που φάλαγγα διασχίζει τη χώρα προς τον Νίγηρα» είπε με εμφανή ειρωνεία ο Καντάφι και συνέχισε λέγοντας: «Οι άνδρες μου είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν την αντίσταση απέναντι στους «ποντικούς» (σ.σ. εννοεί τους εξεγερμένους) στην Τρίπολη και να αποτελειώσουν τους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά του, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του Συμβουλίου μετέβη χθες στον Νίγηρα για να ζητήσει από τις αρχές να διασφαλίσουν τα σύνορα και να εμποδίσουν κάθε απόπειρα εισόδου του Μουάμαρ Καντάφι ή μελών της οικογένειάς του. Ζήτησε επίσης την παράδοση στη Λιβύη των προσώπων του περιβάλλοντος του Καντάφι που έχουν εισέλθει στον Νίγηρα.

Η κυβέρνηση του Νίγηρα απάντησε το βράδυ δια του υπουργού Εξωτερικών Μοχάμεντ Μπαζούμ ότι εάν διατυπωθούν αιτήματα, "θα δοθεί απάντηση κατά περίπτωση".