ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ρωσικά αντίμετρα εναντίον «φανταστικού εχθρού»

ΝΑΤΟ: Ρωσικά αντίμετρα εναντίον «φανταστικού εχθρού»

Η Ρωσία θα σπαταλήσει χρήματα επενδύοντας σε αντίμετρα κατά μιας φανταστικής απειλής από τη Δύση, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την αντιπυραυλική ασπίδα της Συμμαχίας.

Παρά την εχθρική ρητορική από τη Μόσχα, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην ανάπτυξη πρακτικής συνεργασίας με τη Ρωσία κατά το περασμένο έτος.

«Αναμένω περαιτέρω πρόοδο κατά το προσεχές έτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την αντιπυραυλική άμυνα, η πρόοδος ήταν βραδύτερη από ότι είχα ελπίσει ή αναμείνει», είπε, αναφερόμενος σε μια πρόσκληση προς τη Ρωσία να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ στην αντιπυραυλική άμυνα, που έγινε στη σύνοδο κορυφής στη Λισσαβόνα πριν από ένα χρόνο.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο το Μάιο... Θα ήταν σίγουρα μια σπατάλη πολύτιμων χρημάτων, αν η Ρωσία αρχίσει να επενδύει σε αντίμετρα εναντίον ενός φανταστικού εχθρού που δεν υπάρχει», κατέληξε.