ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Άρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα για το Alter!

Άρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα για το Alter!
Μία εβδομάδα νωρίτερα ξεκίνησε για το Alter η Μεγάλη Εβδομάδα...

Μία εβδομάδα νωρίτερα ξεκίνησε για το Alter η Μεγάλη Εβδομάδα, με τους εργαζόμενούς του να ελπίζουν ότι θα φτάσει επιτέλους η... Ανάσταση!

Τις ημέρες της απεργίας των ΜΜΕ, το διαδίκτυο "πήρε φωτιά" από απολύτως αντικρουόμενες πληροφορίες για την υπόθεση του Alter. Κάποιοι - από.. αγνή ανοησία ή για δικούς τους λόγους- συνέχισαν να αποδίδουν σε εμένα διάφορες αναρτήσεις (κι ας έχω εξηγήσει -σε βαθμό κουραστικό πλέον- ότι υπογράφω ΟΛΑ μου τα κείμενα και δημοσιεύω ΟΛΕΣ τις δημοσιογραφικές μου έρευνες, είτε στο newsbomb, είτε σε άλλα μέσα με τα οποία συνεργάζομαι, με την υπογραφή "Κώστας Χαρδαβέλλας" ).

Αναγκάζομαι για μία ακόμη λοιπόν να ξεκαθαρίσω τη θέση μου για το Alter. Έχουμε και λέμε:

1. οι δικές μου πληροφορίες, έλεγαν ότι μέχρι τις 5-6 Απριλίου θα είχαμε την οριστική απόφαση των τραπεζών- αφού αυτές θα πούν το τελικό "ναι" ή το μοιραίο "όχι" για την σωτηρία του σταθμού. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβει. Δεν γνωρίζω πότε σκοπεύουν οι τράπεζες να δώσουν την απάντηση τους. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι τα χρονικά περιθώρια πλέον στενεύουν και είναι θέμα ημερών να μάθουμε την τελική έκβαση της προσπάθεια που καταβάλει εδώ και 4 μήνες ο Γιώργος Κουρής για να σώσει το Alter.

2. ως προς το ερώτημα που καίει τους 700 εργαζόμενους του σταθμού και τις οικογένειές τους, για το αν τελικά θα πληρωθούν στις 21 Απριλίου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμμία προσωπική ενημέρωση ή διαβεβαίωση για το θέμα αυτό. Πρόκειται για μία δέσμευση του κ. Κώστα Γιαννίκου η οποία μεταφέρθηκε σε εμένα (όπως και σε όλους τους υπαλλήλους του Alter), από τα μέλη των σωματείων μας, που μας βεβαίωσαν ότι έχουν πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις. Με αυτό ως δεδομένο, περιμένω κι εγώ την 21η Απριλίου.

Αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία για ό,τι πρόκειται να συμβεί. Μέχρι τότε, η πρόθεση όλων των εργαζομένων του σταθμού είναι κρατήσουμε το Alter "ζωντανό"- έστω και απλήρωτοι, χωρίς ενημέρωση για τις εξελίξεις, γεμάτοι ανησυχία και ανασφάλεια για το αύριο...

Γι αυτό σας είπα στην αρχή ότι για το σταθμό η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε νωρίτερα. Εύχομαι και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά!

Κώστας Χαρδαβέλλας