ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ή με εμάς ή με τους μερκελιστές

Τσίπρας: Ή με εμάς ή με τους μερκελιστές

Ως «καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων» αποτιμά το αποτέλεσμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους στις ευρωεκλογές.

«Ή με εμάς, ή με τους Μερκελιστές» δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, θέτοντας το δικό του δίλημμα στους εκλογείς.

«Το πρώτο βήμα έγινε. Πολιτικός στόχος επετεύχθη. Υπάρχει πολιτικό μήνυμα, που περιέργως το βλέπουν ξένα μέσα και αναλυτές, αλλά δεν το βλέπουν οι συνάδελφοί τους στην Ελλάδα. Και αυτό είναι η καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Εκεί υπήρξε πολιτικό μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών εταίρων. Η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στο παγκόσμιο επίτευγμα να μην έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στον πρώτο δήμο και στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, μια και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, μπας και διασωθεί εκλογικά», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θέλουμε περισσότερη συμμετοχή, δηλαδή περισσότερη δημοκρατία. Ζητώ από τους πολίτες -ειδικά τη νέα γενιά- να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή των ευρωεκλογών. Συμμετοχή, για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας», προσθέτει για το ποσοστό αποχής.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls αναφέρει ότι τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε αναφορικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Με την Ευρώπη της Δημοκρατίας ή με την Ευρώπη της Μέρκελ

Αλέξης Τσίπρας: Αλλαγή σε όλη τη χώρα φέρνει το μήνυμα των εκλογών

Le Monde: Το «φαινόμενο Τσίπρας» δίνει φτερά στην ευρωπαϊκή αριστερά

Σαμαράς: «Πάω αμέσως σε εκλογές αν...»