ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Θα κάνω τα πάντα για να μην πάμε σε δεύτερες εκλογές

Θεοδωράκης: Θα κάνω τα πάντα για να μην πάμε σε δεύτερες εκλογές

Την τρίτη θέση έθεσε ως στόχο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Αν το Ποτάμι δεν είναι τρίτο κόμμα θα το θεωρήσω αποτυχία, ως επικεφαλής, αλλά και ως πολίτης γιατί αν δεν είναι το ποτάμι τρίτο θα είναι η Χρυσή Αυγή», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί σε περίπτωση "αποτυχίας", ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι «έχω πει ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να κάνω καινούριο επάγγελμα, θα προσφέρω για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν θεωρώ τον εαυτό μου αναντικατάστατο αν ο κόσμος δεν με θέλει».

Σχολιάζοντας τη δημιουργία νέου κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου είπε: «Υπάρχει ένα ερώτημα και το λέω χωρίς κακία, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι με το 44% που πήρε στις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, θα κάνει κάτι τώρα; Του δώσαμε την ευκαιρία, τη λευκή επιταγή, δεν τα κατάφερε, απέτυχε, γιατί να το καταφέρει σήμερα, αφού δεν το πέτυχε τότε που του είχε δώσει τόσο μεγάλο ποσοστό ο ελληνικός λαός. Εμείς λέμε ότι κάποιοι πρέπει να αποσυρθούν, η χώρα πρέπει να παράγει ένα νέο πολιτικό προσωπικό, ανθρώπους που δεν είναι βουτηγμένοι στα λάθη, υπάρχει δύναμη στην κοινωνία».

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα των συμμαχιών, λέγοντας ότι δεν μπορεί να λέει ότι θέλει να συμμαχήσει με το ΚΚΕ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί «πώς ένα κόμμα που λέει ότι θέλει να μείνει στην ΕΕ, λέει ότι σύμμαχοι μας θέλουμε να είναι δύο κόμματα που θέλουν να βγούμε από την ΕΕ;»

Στο ερώτημα σε ποιους θα απευθυνθεί για συνεργασία σε περίπτωση που λάβει την τρίτη εντολή, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «το πρώτο κόμμα έχει μία προτεραιότητα, είτε είναι η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί θα είναι οι πρώτοι για να συμμαχήσουν με το τρίτο κόμμα για να βγούμε από το αδιέξοδο, είμαστε σαφείς, αλλά έχουμε κόκκινες γραμμές».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μετά τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε "θα ήθελα να μην υπάρχουν δεύτερες εκλογές, θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρξουν δεύτερες εκλογές».

Σχετικές ειδήσεις