ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Οι κρίσιμες ημερομηνίες στις 9 και στις 25 Σεπτεμβρίου

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Οι κρίσιμες ημερομηνίες στις 9 και στις 25 Σεπτεμβρίου
ASSOCIATED PRESS

Εν μέσω της σκληρής Τουρκικής επιθετικότητας είναι πολλοί που αναρωτιούνται «γιατί οι θεσμοί της Ε.Ε. αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί δεν βάζουν ένα φρένο στη νέο – οθωμανική επέλαση του Ερντογάν;» - «Ποια είναι η σχέση του καθεστώτος Ερντογάν με το μαύρο χρήμα της Δύσης;»

Γιατί οι ηγέτες της Δύσης αλλά και της Ευρώπης περιορίζονται μόνο σε δηλώσεις καταδίκης και δεν προχωρούν σε ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας;

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Όπως αποκαλύπτει ο διακεκριμένος διεθνολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλώντας στον Κώστα Τσιτούνα στο ραδιόφωνο του Alpha 989, η Τουρκία εδώ και χρόνια είναι το πεδίο που διεξάγεται όλο το μαύρο εμπόριο της Δύσης.

Όλο το παραεμπόριο της αποκαλούμενης διεθνούς κοινότητας, όπως πετρέλαια, χρυσός, όπλα, ναρκωτικά και trafficking, όλα περνάνε από την Τουρκία και συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν πρόκειται να έρθει σε πλήρη ρήξη με το καθεστώς του Ερντογάν.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ολόκληρη η τουρκική οικονομία ζει από το μαύρο χρήμα που διακινείται μέσω αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων και αυτό είναι ένα κοινό μυστικό στην πολιτισμένη Δύση.

Είναι προφανές ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για την κατάρρευση της Τουρκικής οικονομίας, η τελευταία θα επιζήσει ακόμα κι αν χρειαστεί να μπει στο ΔΝΤ.
Άλλωστε η Τουρκία έχει ξαναμπεί στο ΔΝΤ και έχει βγει σε χρόνο ρεκόρ από το Ταμείο.

Με τον τρόπο αυτό όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές, όπως και ο κ. Σταθακόπουλος, η Τουρκία θα πάρει τα δάνεια που χρειάζεται και θα ξεπληρώνει πολύ γρήγορα με «μαύρο χρήμα» από παράνομες δραστηριότητες.

Χρήμα το οποίο θα καταφέρει να το «ξεπλύνει» μέσω των αποπληρωμών των δανείων. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει για άλλη μια φορά.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται πλέον ξεκάθαρο για ποιο λόγο η Τουρκία του Ερντογάν προχωράει ακάθεκτη με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Η επιθετικότητα των Τούρκων αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τη σύνοδο Κορυφής 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να «αποφύγει» δια των εκβιασμών την επιβολή κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικός Ερντογάν: Μαζέψτε τον Μακρόν για να βρεθεί λύση με την Ελλάδα

Ας μην ξεχνάμε παράλληλα ότι σε όλη αυτή την διαδρομή της επιθετικότητάς του ο Ερντογάν «εργαλειοποιεί» τις επετειακές ημερομηνίες.

Τον Ιούλιο του 2020 άνοιξε το θέμα της Αγιάς Σοφιάς προκειμένου να συμπέσει με τον ελληνορθόδοξο 15Αύγουστο.

Στις 27 Αυγούστου κορύφωσε την κρίση με το Oruc Reis υπενθυμίζοντας την εισβολή των Σελτζούκων και στις 9 Σεπτεμβρίου (22 Αυγούστου για το ημερολόγιο των Τούρκων) θα ανοίξει το θέμα της νίκης επί των Ελλήνων της Σμύρνης του 1922.

Διαβάστε επίσης: Απειλούν οι Τούρκοι: «Το Oruc Reis θα φτάσει στο Καστελόριζο και τη Ρόδο»

Σε λίγες μέρες από τώρα, στις 9 Σεπτεμβρίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει ένα ακόμα σόου στο Αιγαίο και για άλλη μια φορά δεν θα βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι αν αντί του Ερντογάν, είχαμε απέναντί μας Κεμαλιστές, ενδεχομένως να είχαμε ήδη κάποιο επεισόδιο τύπου Ιμίων. Ο Ερντογάν είναι της πολιορκίας και είναι αρκετά επικοινωνιακός για να επιδιώξει απευθείας σύρραξη.

Με την κατάσταση πολιορκίας ο Ερντογάν μαζεύει νομικά επιχειρήματα και τετελεσμένα τα οποία προφανώς θα χρησιμοποιήσει στην Χάγη, όποτε και όταν αυτή έρθει στο τραπέζι…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζουν διπλό χτύπημα οι Τούρκοι; «Κόκκινος» συναγερμός σε Έβρο και Καστελόριζο