ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο βίαιος «πυρήνας» της οργανωμένης ομάδας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο βίαιος «πυρήνας» της οργανωμένης ομάδας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Τα σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας για να μην συνεχιστεί η δράση της οργανωμένης ομάδας, που δρα, έχοντας ως ορμητήριο το Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Αυστηρότερα μέτρα για να μη συνεχιστεί η δράση της οργανωμένης ομάδας, που χρησιμοποιεί ως ορμητήριο το Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, προτίθεται να λάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Στελέχη της Αστυνομίας σημειώνουν στο Νewsbomb.gr ότι ήδη έχει γίνει η χαρτογράφηση της συγκεκριμένης ομάδας που είτε πρωταγωνίστησε είτε είχε κάποιον άλλον ρόλο στα επεισόδια, μέσω των 40 προσαγωγών και των έξι συλλήψεων που έγιναν σήμερα Τρίτη στο σχολείο. Τα μαχαίρια που κατασχέθηκαν φανερώνουν πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο πυρήνας, ο οποίος αποτελείται κυρίως από ανήλικους.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, ότι από τους 40 προσαχθέντες οι 38 είναι μαθητές και μόνο δύο εξωσχολικοί (ένας ενήλικος και ένας ανήλικος). Οι προσαχθέντες δεν είχαν ποινικό παρελθόν. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι γονείς κάποιων εκ των προσαχθέντων είχαν προκαλέσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον των Αρχών λόγω της δράσης τους στον ακροδεξιό χώρο.

«Θα ληφθούν μέτρα ούτως ώστε το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Σταυρούπολη να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση», σημειώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία βλέπουν ανήλικους να πρωταγωνιστούν σε βίαια επεισόδια. Ένα ερώτημα που τίθεται είναι εάν υπάρχουν καθοδηγητές μεγαλύτερης ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων υπήρξαν σκέψεις για έφοδο της Αστυνομίας στο σχολείο, κατόπιν συνεννόησης με Εισαγγελέα, χωρίς τελικά αυτό να γίνει πράξη.

Αύριο Πέμπτη η αστυνομική παρουσία έξω από το σχολείο θα είναι αυξημένη και θα γίνονται έλεγχοι σε άτομα που κρίνονται ύποπτα για μεταφορά πολεμοφοδίων.

Η «αφετηρία» των επεισοδίων, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ήταν περιστατικό που σημειώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ομάδα φοιτητών πέταξε τρικάκια έξω από το Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης με συνθήματα κατά του νόμου Κεραμέως για τη βάση εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι φοιτητές ήρθαν τότε σε λεκτική αντιπαράθεση με άτομα που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Κρήτη: Εικόνες πανικού με πατέρα να αρπάζει μωρό από το καρότσι την ώρα του Εγκέλαδου

Τροχαίο στην Κατεχάκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι - Ουρές χιλιομέτρων

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Λάρισα - Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης