ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέα επεισόδια και χημικά - 19 προσαγωγές

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέα επεισόδια και χημικά - 19 προσαγωγές
Ξέσπασαν επεισόδια το απόγευμα της Τετάρτης στην Σταυρούπολη
thestival

Νέος γύρος έντασης έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Τα επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Τερψιθέας, λίγο πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη.

Νέος γύρος επεισοδίων κοντά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης το απόγευμα της Τετάρτης, όπου σύλλογοι φοιτητών, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία θα πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Για λίγα λεπτά η πλατεία Τερψιθέας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς εκτοξεύθηκαν πυρσοί, μολότοφ και κροτίδες.

Η ομάδα επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι αντέδρασαν, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο όπου και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγα λεπτά αργότερα προσήχθησαν 19 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το φοιτητικό συλλαλητήριο προγραμματίστηκε στις 18.30 ως απάντηση των φοιτητών στους ανήλικους μαθητές και τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τόσο την Τρίτη, όσο και σήμερα το πρωί, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Έξι συλλήψεις και 40 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα ΣΤΟ ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τον σκοπό αυτό εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυνάμεις εντόπισαν της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το σχολείο, εκ των οποίων τρία συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, πέταξαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ). Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν διατεθεί στο σημείο, επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 40 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία έξι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

«Μας απειλούν για να πάμε με το μέρος τους»

Η Δήμητρα, νεαρή μαθήτρια που φοιτά στην Α’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ δηλώνει στο thesstoday τρομοκρατημένη εξαιτίας των εξωσχολικών που βάλλουν κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ, ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τον φόβο της ακόμη και στο σχόλασμα του σχολείου.

Η κοπέλα μίλησε επίσης και για τον ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας και ενός μαθητή που πήγαν να την υπερασπιστούν, όπου της επιτέθηκαν γιατί μίλησε στα ΜΜΕ και καταδίκασε τα επεισόδια. Μάλιστα ο μαθητής, όπως αναφέρει η κοπέλα, τραυματίστηκε σοβαρά, έσπασε η μύτη του και το ένα του μάτι πρήστηκε.

«Εντός του σχολείου βρίσκονται άτομα του ακροδεξιού χώρου, εξωσχολικοί αλλά και μαθητές, οι οποίοι κρατάνε μαχαίρια, σίδερα και ξύλα, φωνάζουν φασιστικά συνθήματα και τρομοκρατούν όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Οι καθηγητές, που προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα και να διατηρούν ηρεμία για την προστασία των ανηλίκων, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εξωσχολικούς ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη», τόνισε η μαθήτρια, η οποία κατήγγειλε ότι δέχονται απειλές από συμμαθητές τους για να πάνε με το μέρος τους. «Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Φοβόμαστε να βγούμε έξω, να σχολάσουμε», αναφέρει το κορίτσι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Η γεωγραφική κατανομή των 2.187 νέων μολύνσεων: 579 στην Αττική - 325 στη Θεσσαλονίκη

Γαλλία: Αδιανόητο! Νάρκωνε τη σύζυγό του και έφερνε αγνώστους να τη βιάζουν επί 10 χρόνια

Κρούσματα σε παιδιά: 21% αύξηση σε μία εβδομάδα - 86.216 έχουν νοσήσει από την αρχή της πανδημίας