ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΔΡΕΠΑΝΙ, ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες που συγκλονίζουν από τον τόπο του εγκλήματος - Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Δολοφονία Άλκη: Φωτογραφίες που συγκλονίζουν από τον τόπο του εγκλήματος - Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Άλκης Καμπανός: Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, από τον τόπο του εγκλήματος. Η λίμνη αίματος, το φονικό δρεπάνι, τα γάντια των δραστών και η στιγμή της σύλληψης του 23χρονου. Προφυλακίστηκαν δυο από τους συλληφθέντες.

Στη δικογραφία της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες που προκαλούν αποτροπιασμό και ανατριχίλα. Το οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας είναι ιδιαίτερα σκληρό και ακατάλληλο για ανήλικους, καθώς σε αυτό αποτυπώνονται όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία του άτυχου νεαρού.

Στο σημείο όπου ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός υπήρχε μια τεράστια λίμνη αίματος, απόρροια των δολοφονικών χτυπημάτων που δέχθηκε από το φονικό δρεπάνι. Το βασικό όπλο του εγκλήματος έχει επίσης αποτυπωθεί στο οπτικοακουστικό υλικό, όπως και τα ρόπαλα, ο σκούφος και τα γάντια των δραστών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες και από το λευκό Citroen στο οποίο επέβαιναν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων, αλλά και η στιγμή της σύλληψης του 23χρονου.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Προφυλακιστέοι οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού - που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης - όλοι έχουν συλληφθεί.

Λήψη DNA

Στο μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν.

Δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος επιμένει ότι δεν χτύπησε τον 19χρονο – Έδωσε ονόματα όσων τον τραυμάτισαν

Επιμένει ο 23χρονος συλληφθείς ότι δεν είχε ανάμιξη στα δολοφονικά χτυπήματα σε βάρος του Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 23χρονος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση, όμως, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν χτύπησε τον 19χρονο και μάλιστα κατονόμασε τα δυο πρόσωπα τα οποία τραυμάτισαν τον Άλκη με μαχαίρια και στειλιάρια.

«Είμαι Αλβανικής καταγωγής όμως γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου είχαν εγκατασταθεί οι γονείς μου αρκετά χρόνια πριν, προκειμένου να ανεύρουν εργασία και να φτιάξουν την οικογένειά τους. Οι γονείς μου εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα ως ιδιωτικοί υπάλληλοι και παρέχουν οικιακές εργασίες και εγώ ενήλικος πλέον, απόφοιτος του ΕΠΑΛ Δ. εργάζομαι σε εργοστάσιο κατασκευής τεντών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 23χρονος στην απολογία του.

Σε άλλο σημείο, αναφέρει πως «Είμαι οπαδός της ομάδας ΠΑΟΚ όμως ποτέ δεν ενεπλάκην σε ακρότητες και διαπληκτισμούς μεταξύ ομάδων. Ευθύς εξ’ αρχής αναφέρω ότι δεν τέλεσα τις πράξεις που μου αποδίδονται. Ουδέποτε είχα την πρόθεση να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου ανθρώπου, ούτε επιτέθηκα σε κανένα από τα θύματα της σχηματισθείσας δικογραφίας, δεν πλησίασα καν την παρέα των πέντε ατόμων από τα οποία ο Αλκιβιάδης Καμπανός έχασε τη ζωή του και δύο άτομα τραυματίστηκαν. Ουδέποτε είχα πρόθεση να συμμετάσχω έστω στον διαπληκτισμό αυτό που έλαβε χώρα, πολλώ δε μάλλον να αποπειραθώ έστω να τραυματίσω οποιοδήποτε άτομο το οποίο δεν γνώριζα και με το οποίο δεν είχα καμία απολύτως διαφωνία».

Ο 23χρονος δήλωσε μεταμέλεια για το γεγονός ότι βρέθηκε στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η συμπλοκή, αναφέροντας ότι μετέβη στην περιοχή Χαριλάου μετά από υπόδειξη άλλων οπαδών του ΠΑΟΚ. «Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση των οπαδών του Άρη, που όπως γνωρίζαμε, στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά μέλος συνοπαδό μας. Η αλήθεια είναι πως σκοπός ήταν ο μεταξύ των οπαδών διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ούτε σκέφτηκα έστω ότι από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα που εν τέλει προέκυψαν. Δεν θα συμμετείχα ποτέ σε ένα τέτοιο συμβάν παρά τον φανατισμό που επικρατεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και δεν σκέφτηκα ποτέ να προκαλέσω κίνδυνο σε άλλο άνθρωπο πολλώ δε μάλλον να συμμετάσχω σε ενέργειες που θα επιφέρουν το θάνατό του», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο 23χρονος υποστήριξε πως ο αρχικός στόχος της παρουσίας τους στην περιοχή του Χαριλάου ήταν να εκφοβίσουν οπαδούς του Άρη και όχι να λάβουν μέρος σε θανατηφόρα συμπλοκή. «Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι τόσο εγώ όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια ή οποιοδήποτε άλλο όργανο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό», υπογραμμίζει κατά την απολογία του.

Τι υποστηρίζει ο 23χρονος ότι έκανε στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης

«Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού που διαδραματίστηκε στη συνέχεια, ούτε μια στιγμή δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο που οδηγούσα. Όταν τα άτομα που επέβαιναν στο τρίτο αυτοκίνητο βρήκαν τα θύματα και ξεκίνησε η συμπλοκή, κατέβηκαν όλοι όσοι επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο καθώς και στο δεύτερο αυτοκίνητο που στάθμευε πίσω από το δικό μου. Εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο μόνο για να δω τι συνέβαινε και ποια άτομα είχαν βρει όμως δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι άρχισε να κατηφορίζει μόνο του στην Πλαστήρα. Ενώ ήδη όλοι οι υπόλοιποι είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αυτοκίνητο για λίγα δευτερόλεπτα, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα. Όταν αντιλήφθηκα ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω πραγματικά εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του Άρη που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα “ΠΆΜΕ ΠΆΜΕ”. Τις περισσότερες λεπτομέρειες για την συμπλοκή τις έμαθα αργότερα. Χωρίς να γνωρίζω εκείνη τη στιγμή ότι κάποιος βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο και ενώ ήδη άτομα από τον σύνδεσμο του Άρη άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητα μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν», απολογήθηκε ο 23χρονος και συμπλήρωσε:

«Έφυγα αμέσως κάνοντας έναν ελιγμό με το αμάξι για να αποφύγω τους οπαδούς του Άρη που έτρεξαν προς το μέρος μας. Βγήκα στην οδό Παπαναστασίου με κατεύθυνση την Μπότσαρη, ανέβηκα την οδό Καρακάση και κινήθηκα στην περιοχή της Τούμπας όπου στάθμευσα το αυτοκίνητό μου κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα που επέβαιναν στα δύο άλλα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και ο ΓΚ ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά “έκανα μ@@, ξέχασα εκεί το δρεπάνι. Μετά από λίγη ώρα έφυγα από το σύνδεσμο, μετέβην στο σημείο που είχα αφήσει το αυτοκίνητό μου και οδήγησα με κατεύθυνση την οικία μου».

«Δεν προκάλεσα σωματική βλάβη»

Σε άλλο σημείο, προς το τέλος της απολογίας, ο 23χρονος τονίζει «Όσον αφορά την κατάθεση ενός εκ των θυμάτων που με προσομοιάζει με κάποιον από τους δράστες της επίθεσης είναι ξεκάθαρο ότι η αναγνώριση έγινε υπό την πίεση της επίδειξης της φωτογραφίας μου αφού ήδη είχα συλληφθεί. Επειδή δεν προκάλεσα οποιαδήποτε σωματική βλάβη σε κανέναν ούτε σε επίπεδο απόπειρας και δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση για τον τραυματισμό οποιουδήποτε προσώπου. Επειδή ουδέποτε τέλεσα αξιόποινη πράξη, όπως αυτές που μου αποδίδονται στο σε βάρος μου κατηγορητήριο. Επειδή η εμπλοκή μου στην εν λόγω υπόθεση εξαντλείται στην φυσική μου παρουσία μαζί με τα έτερα πρόσωπα στην περιοχή της συμπλοκής. Επειδή έχω μετανιώσει ειλικρινά για την αποδοχή της πρότασης να μεταβώ στο σημείο εξαιτίας του φανατισμού που οδηγεί σε επεισόδια διαπληκτισμού μεταξύ των μελών των συνδέσμων των ομάδων της πόλης και είμαι συγκλονισμένος από τα όσα τελικά διαδραματίστηκαν και την εξέλιξη που είχε το επεισόδιο. Για τους λόγους αυτούς αιτούμαι την παραδοχή του παρόντος υπομνήματός μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καμία ανοχή στον χουλιγκανισμό: Λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους εδώ και τώρα