ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι εντολές της συμμορίας ανηλίκων στους μαθητές: «Κλέψε τις βέρες των γονιών σου»

Οι εντολές της συμμορίας ανηλίκων στους μαθητές: «Κλέψε τις βέρες των γονιών σου»
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Αφόρητη ψυχολογική πίεση ασκούσαν στα θύματά τους τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων που έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν διατροφικές διαταραχές σε 14χρονη, στην οποία έκαναν bullying για το βάρος της.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι πρόκειται για μία από τις πιο σκληρές εγκληματικές ομάδες ανηλίκων που έχουν συναντήσει στη Θεσσαλονίκη, με τα θύματα να φτάνουν στο σημείο να κάνουν -«καθ’ υπόδειξή» τους- ακραίες πράξεις που τους έθεταν σε κίνδυνο.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των ανήλικων δραστών (ηλικίας 15 και 16 ετών) μετά από μία «παράξενη» σύλληψη που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη. ΟΙ αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν 15χρονο μαθητή, γιατί προσπάθησε (με τη βοήθεια συνομήλικου συνεργού του) να ληστέψει μία 56χρονη περαστικό, αρπάζοντας την τσάντα της. Η απόπειρα αρπαγής απέτυχε και ο 15χρονος συνελήφθη. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι το προφίλ του ανήλικου μαθητή δεν ταίριαζε με το προφίλ ενός εφήβου που θα έφτανε στο σημείο να κάνει μία ληστεία. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ο 15χρονος εξομολογήθηκε τελικά ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο αλλά αναγκάστηκε να επιτεθεί στην 56χρονη, μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από τα μέλη της συμμορίας.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 15χρονος «έπρεπε» να τους παραδώσει χρηματικό ποσό που του ζητούσαν για να τον αφήσουν ήσυχο. Σε προγενέστερο χρόνο του είχαν ζητήσει να κλέψει από τους γονείς του τις βέρες τους και να τους δώσει το χρυσό βαφτιστικό του σταυρό. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ένας από τους κατηγορουμένους οδήγησε τον 15χρονο στο δάσος Σέιχ Σου, όπου του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η Αστυνομία είχε συγκεντρώσει καταγγελίες για συνολικά 23 επιθέσεις της συμμορίας των τεσσάρων ανηλίκων που συνελήφθησαν. Το «πρώτο βήμα» ήταν να προσπαθούν να πείθουν τα θύματά τους να κλέψουν τους ίδιους τους γονείς τους. «Πάρε τις βέρες τους και τους χρυσούς σταυρούς», φέρονται να τους έλεγαν.

Σε μία περίπτωση έφτασαν στο σημείο να αναγκάσουν ένα κορίτσι να κάνει χρήση κάνναβης, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Η 14χρονη βίωνε έναν εφιάλτη για αρκετό καιρό. Το πρώτο περιστατικό σε βάρος της έγινε τον Αύγουστο του 2021 όταν φώναξε στο σπίτι της τα μέλη της συμμορίας, χωρίς να γνωρίζει τις προθέσεις τους. Οι ανήλικοι αφαίρεσαν το χρυσό σταυρό του πατέρα της και μετρητά από την οικία. Μετά από λίγο καιρό ήρθε η συνέχεια, όταν ανάγκασαν την 14χρονη να κάνει χρήση κάνναβης στην είσοδο οικοδομής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, της έβαλαν με τη βία το τσιγάρο στο στόμα και την ανάγκασαν να το καπνίσει. Όταν η 14χρονη γύρισε στο σπίτι της λιποθύμησε. Παράλληλα, της έκαναν bullying για το σώμα της, με αποτέλεσμα η άτυχη ανήλικη να αρχίσει να έχει διατροφικές διαταραχές και να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η συμμορία είχε έδρα την Τριανδρία και την Τούμπα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις