ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα μαστροπείας φυλάκιζε κοπέλες σε ξενοδοχείο στη Συγγρού - Το email που αποκάλυψε τη φρίκη

Κύκλωμα μαστροπείας φυλάκιζε κοπέλες σε ξενοδοχείο στη Συγγρού - Το email που αποκάλυψε τη φρίκη
Πώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν μέλη του κυκλώματος μαστροπείας

Ένα διεθνές κύκλωμα μαστροπείας έφερνε στην Ελλάδα κοπέλες από την Λατινική Αμερική, με την πρόφαση ότι θα τους βρουν δουλειά στην Ελλάδα. Αντί για αυτό όμως τις φυλάκιζαν σε ξενοδοχείο στη Συγγρού και τις εξέδιδαν έναντι αμοιβής

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν 15 κοπέλες που έπεσαν θύματα κυκλώματος trafficking. Το κουβάρι της υπόθεσης που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί άρχισε να ξετυλίγεται από ένα email και ένα τηλεφώνημα που έκανε ένα από τα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας και έτσι οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αμερικής και με την υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας.

Ένα διεθνές κύκλωμα μαστροπείας έφερνε στην Ελλάδα κοπέλες από την Λατινική Αμερική, με την πρόφαση ότι θα τους βρουν δουλειά στην Ελλάδα. Αντί γι' αυτό όμως τις φυλάκιζαν σε ξενοδοχείο στη Συγγρού και τις εξέδιδαν έναντι αμοιβής.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και του MEGA, έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, πέντε αλλοδαποί και τρεις Έλληνες. Οι τρεις από αυτούς ήταν οι οδηγοί, τρεις ήταν εκείνοι που κανόνιζαν το ραντεβού και στους συλληφθέντες ήταν και ο 62χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Αξίζει να τονιστεί ότι το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα ξενοδοχεία

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία ξενοδοχεία και σε έτερο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 19.450 ευρώ,
  • 2.510 δολλάρια ΗΠΑ.,
  • 4 αυτοκίνητα,
  • πιστόλι τύπου GLOCK με γεμιστήρα 16 φυσιγγίων 9 mm,
  • 16 κινητά τηλέφωνα,
  • ηλεκτρονικοί και φορητοί υπολογιστές,
  • φορητά μέσα αποθήκευσης,
  • καταμετρητής χρημάτων,
  • καταγραφικά επιτήρησης και
  • πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ στις 15 διασωθείσες γυναίκες, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασχέθηκε η δέουσα αρωγή και προστασία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι γυναίκες διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Συγγρού σε άθλια συνθήκες και παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση τα μέλη του κυκλώματος. Τα ραντεβού τους τα έκλειναν με πελάτες μέσα από ιστοσελίδα.