ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διεθνές κύκλωμα μαστροπείας εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. - Έγιναν 8 συλλήψεις

Περιπολικό
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα, μαζί και τον αρχηγό του κυκλώματος, έναν ξενοδόχο καθώς και οδηγούς που μετέφεραν τα θύματα αλλά και γυναίκες που έκλειναν ραντεβού

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα, μαζί και τον αρχηγό του κυκλώματος, έναν ξενοδόχο καθώς και οδηγούς που μετέφεραν τα θύματα αλλά και γυναίκες που έκλειναν ραντεβού

Διεθνές κύκλωμα μαστροπείας, που κατάφερνε να φέρει νεαρές κοπέλες από τη λατινική Αμερική στη χώρα μας εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις αμερικανικές και κολομβιανές Αρχές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα, μαζί και τον αρχηγό του κυκλώματος, έναν ξενοδόχο καθώς και οδηγούς που μετέφεραν τα θύματα αλλά και γυναίκες που έκλειναν ραντεβού.

Όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία που έκανε ένα θύμα, για τον εφιάλτη που ζούσε από τους μαστροπούς στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Α21». Έτσι, οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος διερεύνησαν την καταγγελία και έφτασαν με συντονισμένη έρευνα στην εξάρθρωση του κυκλώματος που είχε δράση από τον Μάιο του 2022.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Σκούρας, «αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες, επισκέφθηκαν τα τρία ξενοδοχεία που κρατούσαν τις εκδιδόμενες γυναίκες. Τους έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και όταν τα παρέλαβαν προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Ταυτόχρονα, άλλοι αστυνομικοί, πέρασαν χειροπέδες στους τρεις οδηγούς, που μετέφεραν τα θύματα στα ερωτικά ραντεβού».

Με τη σειρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, δήλωσε: «Στρατολογούσαν νεαρές γυναίκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και με απατηλές υποσχέσεις τις έπειθαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Όταν έφταναν στην Αθήνα, τις έκλειναν σε ξενοδοχείο στη Λ. Συγγρού και της ανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού, σχεδόν όλο το 24ωρο».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Η ελληνική αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνεργάστηκε με τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κολομβίας, αλλά της ΜΚΟ OUR GREECE και Α21».