ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ορμητήριο κουκουλοφόρων η ΑΣΟΕΕ – Νέα επεισόδια μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό

Ορμητήριο κουκουλοφόρων η ΑΣΟΕΕ – Νέα επεισόδια μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό
Πεδίο μάχης καθημερινά η Πατησίων
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Καθημερινό τείνει να γίνει το φαινόμενο των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ με κουκουλοφόρους να βγαίνουν από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, να στήνουν οδοφράγματα και να προκαλούν χάος. Ο πυροβολισμός στον αέρα από αστυνομικό, έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση.

Τους λόγους για τους οποίους ο αστυνομικός που πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ, εξήγησαν την Πέμπτη με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους η ΕΛΑΣ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αυτό, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να μην υπάρξει νέος κύκλος επεισοδίων στην Πατησίων. Όπως συνέβη και την Τετάρτη, έτσι και την Πέμπτη ομάδα κουκουλοφόρων βγήκαν από το κτήριο, έστησαν οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους και εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και με χημικά, με την κυκλοφορία στην Πατησίων να διακόπτεται για ακόμα μια φορά από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας ως την Κοδριγκτώνος και στα δύο ρεύματα. Τα επεισόδια κράτησαν για αρκετή ώρα, αν και μετά τις 15:00 το απόγευμα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.