ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η χλιδάτη ζωή του αρχηγού των «11» που έκλεβε το Δημόσιο - Τα ταξίδια με το μοντέλο σύζυγό του

Η χλιδάτη ζωή του αρχηγού των «11» που έκλεβε το Δημόσιο - Τα ταξίδια με το μοντέλο σύζυγό του

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τα τρία ήταν τα αρχηγικά στελέχη

Ζούσε μέσα στον πλούτο από τα χρήματα που άρπαζε με τα μέλη της σπείρας από το Δημόσιο, όπως αποκάλυψε η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Έμενε σε εντυπωσιακά σπίτια, είχε γρήγορα αυτοκίνητα, ταξίδευε στο εξωτερικό και έκανε επισκέψεις σε πολυτελείς οίκους μόδας αλλά όχι όπως όλοι. Έκλεινε πριβέ χώρους και έφτανε να τρώει μέχρι και σούσι και να πίνει και σαμπάνια με τη σύζυγό του, που ήταν και Σταρ Ελλάς. Αυτή ήταν η καθημερινότητα του 51χρονου αρχηγού των «11» που χρέωσε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο.

Ο 51χρονος παντρεύτηκε πριν από περίπου τρία χρόνια με το μοντέλο και διαμένει στα νότια προάστια. Και οι δύο έχουν ενεργή παρουσία στα social media, στα οποία αναρτούν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ταξίδια στο εξωτερικό, επίσκεψη σε διεθνείς οίκους μόδας, βόλτες με super cars, σαμπάνιες και χλιδάτη ζωή.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τα τρία ήταν τα αρχηγικά στελέχη. Χρησιμοποιούσαν πλαστές αποδείξεις, εικονικές εταιρείες και ένα δαιδαλώδες σύστημα με τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων διακινούνταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα έσοδα από τις απάτες τους. Μέχρι στιγμής η λεία τους υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ στα 70 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η φοροαποφυγή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, και για παράβαση των νόμων περί όπλων, επιβλαβών φαρμάκων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.