ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλεξανδρούπολη: Πενταήμερη εκδρομή με κλοπές, ναρκωτικά και συλλήψεις μαθητών

Αλεξανδρούπολη: Πενταήμερη εκδρομή με κλοπές, ναρκωτικά και συλλήψεις μαθητών

Καταγγελίες ότι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη μπήκαν σε δωμάτια στο ξενοδοχείο και «αρπάξαν» χρηματικά ποσά από βαλίτσες συμμαθητών τους σε πενθήμερη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία ότι τέσσερις μαθητές εμπλέκονταν με ναρκωτικά.

Η πρωτοφανής ιστορία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια πενθήμερης σχολικής εκδρομής στην Αλεξανδρούπολη.

Μαθητές σχολείου από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν στις τοπικές αρχές την κλοπή χρηματικού ποσού και χρυσαφικών που έλειπαν από τα δωμάτιά τους σε ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης.

Την Πέμπτη, στις 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο ξενοδοχείο, κατά την οποία οι αρχές διαπίστωσαν πως τέσσερις ανήλικοι είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητες κάνναβης.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ειδικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, εντοπίστηκε ακόμη μία μικροποσότητα κάνναβης σε ένα από τα δωμάτια των μαθητών.

Όπως αναφέρει το voria.gr, για την κατοχή των ναρκωτικών οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο μαθητών και δύο μαθητριών, ηλικίας 17 ετών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σχολική εκδρομή τερματίστηκε μια μέρα νωρίτερα, με τους μαθητές να επιστρέφουν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και το σχολείο να είναι σε γενικό αναβρασμό, ακυρώνοντας μέχρι νεοτέρας όλες τις εκδρομές από όλες τις τάξεις.

Παράλληλα, η έρευνα για την κλοπή συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εις βάρος των τεσσάρων μαθητών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα.