ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάνω από 7.000 αστυνομικοί για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Πάνω από 7.000 αστυνομικοί για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

«Φρούριο» θα θυμίζει για μία ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από την Aντιτρομοκρατική, την Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, την ΕΚΑΜ, τις ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Τροχαίας θα επιστρατευτούν για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερώνει συνεχώς το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Λόγω των κινητοποιήσεων στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά, ενώ έχουν τεθεί ήδη σε αστυνομικό κλοιό εξωτερικά η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μετά από αίτημα των πρυτανικών Αρχών.

Τις επόμενες ώρες θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας και σε άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση σε δημόσια κτήρια, υπουργεία, πρεσβείες και σε τράπεζες στην Αθήνα, που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

Στις αρχές της εβδομάδας έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου παρουσία του Βασίλη Κικίλια, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη αλλά και πρυτάνεων αποφασίστηκε ο σχεδιασμός των φετινών μέτρων. Η εντολή που έχει δοθεί από την ηγεσία της Αστυνομίας είναι μηδενική ανοχή σε περίπτωση που κουκουλοφόροι προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια, ενώ θα γίνουν και φέτος δεκάδες προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι σε ύποπτα άτομα.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 17 του μηνός, όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Η Τροχαία θα προχωρήσει και φέτος σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο, με απαγόρευση στάθμευσης και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων. Ο "αποκλεισμός" των οχημάτων θα απλώνεται από τη λεωφόρο Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων. Θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος και σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Σχετικές ειδήσεις