ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Σχολεία έπεσαν θύματα απάτης με «μαϊμού» εκδρομές

Θεσσαλονίκη: Σχολεία έπεσαν θύματα απάτης με «μαϊμού» εκδρομές

Ταξιδιωτικό γραφείο εξαπάτησε πολλά σχολεία, αποσπώντας τους χρήματα για εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Το ταξιδιωτικό γραφείο, έχει έδρα την Αθήνα και σύμφωνα με την Αστυνομία οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του εισέπρατταν προκαταβολές για εκδρομές τις οποίες ματαίωναν τελευταία στιγμή, αφήνοντας μαθητές και συνοδούς στα κρύα του λουτρού.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία διευθυντών τεσσάρων δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο εισέπραξε προκαταβολές για εκδρομές στην Αθήνα που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Το πρακτορείο κατήγγειλαν και οι υπεύθυνοι άλλων πέντε σχολείων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Μεσσηνία για εκδρομές που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν στο εξωτερικό αλλά και ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου των Ιωαννίνων, για μη καταβολή αποζημίωσης για τη διαμονή μαθητών στο κατάλυμά του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου, από τον Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2015, απέσπασαν 51.970 ευρώ εξαπατώντας τα θύματά τους.

Συνελήφθησαν ένας 49χρονος και μια 58χρονη που φαίρονται να είναι οι υπεύθυνοι του γραφείου καθώς και ο γιος της γυναίκας, ένας 42χρονος που εργαζόταν σαν υπάλληλος εκεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών ενώ το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο εμπλέκεται σε μία ακόμη δικογραφία, που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, για παρόμοια απάτη σε βάρος μαθητών Λυκείου της εν λόγω περιοχής.

Σχετικές ειδήσεις