ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κέρκυρα: Σύλληψη 45χρονου για συστηματική εξαπάτηση πολιτών με αγοραπωλησίες ακινήτων

Κέρκυρα: Σύλληψη 45χρονου για συστηματική εξαπάτηση πολιτών με αγοραπωλησίες ακινήτων

Για συστηματική εξαπάτηση πολιτών με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών μεσιτείας σε αγοραπωλησίες ακινήτων, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 45χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 45χρονος κατάφερε από το 2013 έως σήμερα να αποσπάσει με δόλο χρηματικές προκαταβολές από 21 πολίτες, που κυμαίνονταν από 150 έως και 10.000 ευρώ, για την προώθηση αγοραπωλησίας του ακινήτου τους.

Η λεία του ξεπερνάει τις 33.000 ευρώ, ενώ τη δράση του στην Κέρκυρα τερμάτισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ύστερα από συστηματική έρευνα και επιτυχημένη αστυνομική παρέμβαση.

Κατά την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που έλαβε από έναν 70χρονο ημεδαπό ως μέρος της προκαταβολής για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου του. Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 45χρονος είχε λάβει επιπλέον από τον 70χρονο, το τελευταίο χρονικό διάστημα το ποσό των 1000 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων είσπραξης χρημάτων, επαγγελματική σφραγίδα με τα στοιχεία του 45χρονου, τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και τηλεφωνικούς αριθμούς, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων και συμβολαίων ακινήτων, τοπογραφικών οικοπέδων και υπεύθυνων δηλώσεων εξουσιοδότησης.

Σε βάρος του 45χρονου υπήρχαν σε ισχύ περιοριστικοί όροι του Ανακριτή Κέρκυρας, για αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις.

Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στην Ανακριτική Αρχή Κερκύρας, ενώ η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την διερεύνηση του ενδεχομένου εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις