ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παγκράτι: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο σε βάρος δύο Αυστριακών

Παγκράτι: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο σε βάρος δύο Αυστριακών

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος δύο Αυστριακών ηλικίας 53 και 56 ετών, η οποία έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 22 Οκτωβρίου, σε ενεχυροδανειστήριο στο Παγκράτι.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων ο 43χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου και ένας 30χρονος Αλβανός. Παράλληλα αναζητούνται ένας 39χρονος Αλβανός και άλλοι δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε ληστεία, της ψευδορκίας και των παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη, δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στο ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους. Ασκώντας βία, αφαίρεσαν από τον 53χρονο Αυστριακό, μία βαλίτσα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν το τηλεχειριστήριο των ηλεκτρικών ρολών ασφαλείας της θύρας εισόδου και αποχώρησαν κλειδώνοντας τους υπόλοιπους στο εσωτερικό του ενεχυροδανειστήριου.

Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, είχε συμφωνήσει να πουλήσει στους δύο Αυστριακούς μεγάλη ποσότητα χρυσού, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης, επειδή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον ποσότητα χρυσού που είχε συμφωνήσει, από κοινού με τον 39χρονο που αναζητείται, σχεδίασαν τη ληστεία που πραγματοποίησαν οι δύο συνεργοί τους και στην οποία βοήθησε ο 30χρονος, ανοίγοντας τα ρολά ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος και οι δύο Αλβανοί έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ειδικά για τον 30χρονο εκκρεμούσε και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπλέον, στην κατοχή του ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,4 γραμμάρια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε ειδικό ανακριτή.