ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας κλέφτης που είχε «ρημάξει» σπίτια και καταστήματα

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας κλέφτης που είχε «ρημάξει» σπίτια και καταστήματα

Πέντε κλοπές είχε διαπράξει ο δράστης, βάζοντας στο... μάτι σπίτιακαι καταστήματα,στοΗράκλειο.

Στη σύλληψη ενός 29χρονου Αλβανού προχώρησε η Ασφάλεια Ηρακλείου, χθες Τετάρτη (06/01), για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για το αδίκημα της απείθιας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά από καταγγελία 44χρονου ότι άγνωστοι από 24/12/2015 έως τις 03/01/2016 είχαν διαπράξει κλοπές – διαρρήξεις στο σπίτι του και σε δύο καταστήματα που διατηρεί, αποκομίζοντας κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 7.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και tablet.

Από τις έρευνες η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 29χρονου (ο οποίος μόλις τον πλησίασαν οι αστυνομικοί επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει) ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός υπολογιστής, 3 ανδρικά ρολόγια χειρός, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, τηλεόραση και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, είχαν διαπράξει ακόμη δύο κλοπές.

Συγκεκριμένα από το σπίτι μιας 62χρονης αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 100.000 ευρώ και χρήματα, ενώ από το σπίτι ενός 66χρονου αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις