ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε στα Εξάρχεια

Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε στα Εξάρχεια

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο άνδρας που πυροβολήθηκε από δύο άτομα το πρωί της Τρίτης (07/06/2016) κοντά στην πλατεία Εξαρχείων-Ταυτοποιήθηκε το θύμα.

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης στην «καρδιά» των Εξαρχείων, όταν δύο άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός ατόμου, αραβικής καταγωγής.

Το περιστατικό σύμφωνα με το Cnn.gr, το οποίο δημοσιεύει φωτογραφία- ντοκουμέντο από το σημείο λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση, σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλέους 88, 100 μέτρα πάνω από την πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφοφίες, οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, φαίνεται πως έστησαν καρτέρι θάνατου στον άτυχο άνδρα. Αφού σταμάτησαν τη μηχανή, τον γάζωσαν την ώρα που περνούσε από το σημείο με το μηχανάκι πυροβολώντας τον τουλάχιστον έξι φορές.

cnn

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Λίγο αργότερα το θύμα ταυτοποίθηκε, ενώ οι αρχές κατάφεραν με το κλειδί που είχε πάνω του να εντοπίσουν το διαμέρισμά του στο οποίο διεξάγουν έρευνα.

Πρόκειται για έναν 36χρονο Αιγύπτιο, παλιό γνώριμο της αστυνομίας, ο οποίος είχε συλληφθεί πέντε φορές στο παρελθόν, για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, καθώς και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζονται μάλλον με ναρκωτικά.

Ωστόσο, από την αστυνομία εξετάζεται, εκτός των άλλων, αν το θύμα είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο έχουν γίνει αναφορές από το χώρο των αντιεξουσιαστών, μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, σχετικά με αιματηρές επιθέσεις στα Εξάρχεια. Ειδικότερα, αναφέρουν για έναν Αιγύπτιο, έμπορο ναρκωτικών, που έχει πρωταγωνιστήσει σε μαχαιρώματα και άλλες επιθέσεις, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν και κινητοποιήσεις κατά των εμπόρων και της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Για τα περιστατικά αυτά πάντως δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος δέχτηκε επίθεση στις 11.30 το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους 88, από δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Τον πυροβόλησαν με πιστόλι, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι και να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο Αιγύπτιος την ώρα της επίθεσης, μόλις είχε βγει από το διαμέρισμα που έμενε στην οδό Ερεσού.

Μέχρι και πριν από λίγο, ήταν σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι του θύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ CNN GREECE ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σχετικές ειδήσεις