ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις γυναικών για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις γυναικών για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες κατείχαν με σκοπό την πώληση, πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων.

Πρόκειται για μία 54χρονη ομογενή και μία 50χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, κατά διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/6/2016), εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενες στην περιοχή της Άνω Πόλης, όπου:

  • στην κατοχή της πρώτης, βρέθηκαν 27 πακέτα λαθραία τσιγάρα που διέθετε προς πώληση. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, εντοπίστηκαν επιπλέον 584 πακέτα, τα οποία κατασχέθηκαν,
  • στην κατοχή της δεύτερης, βρέθηκαν 20 πακέτα λαθραία τσιγάρα, που προόριζε προς πώληση, καθώς επίσης και 1.010 επιπλέον πακέτα, που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό της οικίας της.

Επίσης κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 251 ευρώ ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.