ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Τζόγαρε τα λεφτά του αδελφού του, τα έχασε και σκηνοθέτησε ληστεία!

Πάτρα: Τζόγαρε τα λεφτά του αδελφού του, τα έχασε και σκηνοθέτησε ληστεία!

Σε… μόδα εξελίσσεται στην Πάτρα η σκηνοθέτηση ληστείας, αφού το πρωί της Δευτέρας (20/11) αποκαλύφθηκε μία ακόμα περίπτωση καταγγελίας ανύπαρκτης ληστείας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Αυτή τη φορά, την ιδέα να «στήσει» ληστεία τη σκαρφίστηκε ένας 25χρονος Έλληνας, καθότι θέλησε να καλύψει την επιπόλαιότητά του!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο 25χρονος, στο πλαίσιο της εργασίας του στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδελφού του, έπαιξε 2.400 ευρώ στο ζωντανό Στοίχημα αλλά… πήγε στον κουβά!

Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα χαμένα στο ποντάρισμα χρήματα, κατήγγειλε ψευδώς στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Πατρών ότι δύο άγνωστοι δράστες του έκλεισαν τον δρόμο με αυτοκίνητο, τον χτύπησαν και τον πέταξαν κάτω, αφαιρώντας του το ποσό των 2.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, για να γίνει και πιο πιστευτός, επικαλέστηκε αδιαθεσία από τη ληστεία και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Άγιος» Ανδρέας» για τις πρώτες βοήθειες.

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μετέβη στο νοσοκομείο άμεσα για τη διερεύνηση του συμβάντος και στη συνέχεια στο σημείο όπου υποτίθεται ότι έγινε η ληστεία. Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η σκηνοθεσία δεν ήταν και για… Όσκαρ, μέσα από την ενδελεχή προανάκριση οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία μέσα από τα οποία έφεραν τον 25χρονο απέναντι στο ψέμα του.

Υπό το βάρος των ατράνταχτων στοιχείων, ο επίδοξος σκηνοθέτης ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που αφαίρεσε από την επιχείρηση του αδερφού του για να παίξει στοίχημα.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Υπενθυμίζεται, πριν από έναν μήνα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών είχε εξιχνιάσει ακόμα μία σκηνοθετημένη ληστεία, από υπάλληλο επιχείρησης της Πάτρας, ενώ τα χρήματα που είχε δηλώσει ότι είχαν αφαιρεθεί, στην πραγματικότητα τα είχε υπεξαιρέσει.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις