ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Novartis: Καλούνται ως μάρτυρες Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος

Υπόθεση Novartis: Καλούνται ως μάρτυρες Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος

Novartis: Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων στην υπόθεση της Novartis αναμένεται να είναι η επόμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται στον Άρειο Πάγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες με αφορμή τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις.

Τη σχετική έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Νovartis διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης μετά και τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση.

Για το λόγο αυτό, εκτός των πολιτικών προσώπων, έχει κληθεί για την επόμενη εβδομάδα να καταθέσει και ο κ. Αγγελής, ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο και για τον ύποπτο ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Λοβέρδος: «Θα τους τσακίσω, θα τους διαλύσω»

Εμμένει στην θέση του περί «σκευωρίας που έστησε ο “Ρασπούτιν”» για την υπόθεση της Novartis, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την απόφαση της εισαγγελίας Διαφθοράς να ζητήσει τη δίωξή του για δωροδοκία.

«Θα τους τσακίσω, θα τους διαλύσω» υποστήριξε σε έντονο ύφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Ο Ρασπούτιν είχε πει, όπως μας είπε η κ. Ράικου, προχωρήστε το και θα τα βρούμε στο μέλλον. Είναι ο τελευταίος «σπασμός» του “Ρασπούτιν”. Θα τους τσακίσω με τα μέτρα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης, με τη Δικαιοσύνη».

Και συνέχισε εξηγώντας, κατά την άποψή του, γιατί παραπέμφθηκε: «Είναι τυπικός ο λόγος της δίωξής μου, είναι προσχηματικός. Τελείωσε η έρευνα και είπε αρχειοθετώ για όλο τον κόσμο, αλλά κάτι βρήκα. Δεν πήγε στράφι η έρευνα. Πήγε μάρτυρας, κι επειδή μηνύθηκε, είπε ότι άλλα έλεγε κι άλλα έγραφαν στη δικογραφία».

Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα, στοιχείο εναντίον του, τουναντίον «υπάρχουν καινούργια στοιχεία που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση. Εγώ δεν κρύφτηκα ούτε πήγα από ασυλίες, ούτε είπα είστε αναρμόδιοι».