ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καλεί 15 στελέχη της Novartis

Η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς καλεί 15 στελέχη της Novartis
Ενδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος
INTIME NEWS

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του ύποπτου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καλούνται να δώσουν δεκαπέντε στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis, αλλά και της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, τη χρονική περίοδο 2008-2012. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διακίνηση του μαύρου χρήματος φέρεται ότι γινόταν με τη… μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών.

Για το λόγο αυτό, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έστειλαν κλήσεις προς παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης – ξέπλυμα μαύρου χρήματος – σε 15 στελέχη που προέρχονται τόσο από τη μητρική εταιρεία, που έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από την εταιρεία εδώ στην Ελλάδα. Τα πρόσωπα που έλαβαν κλήσεις αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνά της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο επόμενος κύκλος που θα ανοίξει είναι αυτός που αφορά σε δωροδοκία γιατρών.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Νοvartis: Στη Βουλή η νέα δικογραφία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων